Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • ranka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,pri agresivnejsom sexe mi partner sposobil ranku na vnutornej strane jedneho z malyh pyskov,ktora zacala okamzite dost krvacat.teraz pocitujem silne stipanie a palenie pri moceni.mam len cakat a trpiet kym sa ranka zahoji,alebo existuje nejaky pripravok na urychlenie hojenia? moze mi to sposobit ine tazkosti? Dakujem

Podobné otázky

  • Krcok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    som 32+1 tt. Poznáte hrdlo 2cm, cervikometria 3,6cm, funneling neprítomný, vonkajšia bránka pre špic prsta, prvorodička, ale po jednom kyrete z dôvodu zamlcaneho potratu.
    Je to dobrý nález na môj týždeň? To otvorenie na špic ma desí. Mala by som vkladať progestanelle?
    Ďakujem.

  • Ošetrenie pokožky pohlavných organov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Moze sa pouzit krem Belogent na ošetrenie vonkajších pohlavných orgánov? Pretože vkuse mam začervenanie, podráždene, opuchnuté pysky a občas sa urobí ránka. Hlavne sa to zhorší pri sexe. Z gynekologickeho hľadiska som v poriadku z výsledkov. Čiže mi bolo povedané ze to môže byť kožný problém. A doporučili mi tento kremík. Ale po prečítaní pribaloveho letáku som si nie istá týmto kremikom. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    belogent je antibiotický krém, ktorý obsahuje aj kortikoidy proti zápalu. Ak je príčinou baktériová infekcia, tak by mohol pomôcť, ale ak je príčinou mykoza, môže naopak situáciu skomplikovať. Viac Vám neviem poradiť bez vyšetrenia.

  • Bolesť pri pohlavnom styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pri pohlavnom styku občas cítim ako keby stipanie a občas sa mi vytvorí ranka. Bola som u gynekológa, ktorý mi povedal, že ide o suchost. Dal mi nejaké lieky ale neustupilo to. Skúsili sme druhé lieky cicatridina krém a capiky. Po tomto sa mi zdalo ze problém ustúpil. Ale ustúpil len na nejaký čas a opäť sa to vrátilo. Ale necítim žeby úplne išlo o suchost, pretože ja cítim dostatočnú vlhkosť pri pohlavnom styku. A tak isto aj pohlavný styk je klasický. Čiže nemôže dôjsť k najekmu poranenia. Som z toho už zúfalá, pretože si to neviem užívať a je to občas už pre mňa trápenie. Neviete mi poradiť z čoho to môže byť? Alebo poradiť nejakú inú liečbu? Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mám málo informácií, predovšetkým o Vašom veku a či ste už rodili. Môžete mať stenčenú sliznicu pošvy z rôznych dôvodov, vtedy by som odporučil mastičku s obsahom estrogénov. Cicatridina je tiež dobré riešenie, ale je potreba ju užívať dlhodobo. K styku možno skúsi´t aj lubrikačný gel.

  • Vypálenie ranky na krčku v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 17tt. Moja gynekologička mi robila stery OC 689 kvôli tomu že som tesne pred otehotnením mala zmeny na krčku maternice. Dĺžka krčku je vraj v poriadku ale vraj je tam ranka ktorá by sa mala vypáliť. Je to bezpečne absolvovať v tehotenstve? Konkrétne v správe mám napísané krvácajúca lezia c VI( najbližšie ošetrenie argentapalom)

  • Hematóm

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, bola som na prvej poradni u gynekológa
    Som 6+4 ale srdiečko ešte nebilo a okolo plodu bol hematóm a ževraj plod prestal rásť
    Týždeň predtým som bola na pohotovosti a hematóm tam ešte nebol
    Mám mierne bolesti v podbrušku a aj krvacam, nie však ako pri MS
    Beriem aj progesterón
    Chcel ma poslať aj na kyretaz ale dáva tomu ešte šancu a mám prísť o týždeň na kontrolu
    Je tam ešte šanca že bude všetko v poriadku? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    určite je potrebné počkať, pretože jedno vyšetrenie nemusí byť presné a treba na 100% vylúčiť možnosť omylu, okrem toho je možné, že to príroda vyrieši a vy potratíte spontánne.
    Kyretáž určite nie je nutná, v súčasnosti je prijatý štandardný postup na liekové vyprázdnenie maternice pri samovoľnom potrate a kyretáž už je obsolentná, pretože prináša zbytočné riziká aktuálne aj do budúcnosti. Lieky na vyprázdnenie maternice možno podať aj ambulantne na stránkach ministerstva zdravotníctva je na to presný postup.
    https://www.health.gov.sk/?Standardne-Postupy-V-Zdravotnictve