Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krce v maternicy a na vajecnikoch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,
    prosim Vas chcem sa Vas spytat, vcera ked sme sa s manzelom milovali najskor od zadu a potom som bola hore, tak som dostala take krce do maternice a na vajecniky ze sme museli prestat, musela som zjest aj ibalgin. Zacalo ma to bolet este vecer o osmej a trochu ma to este bolelo aj v noci aj po tom ibalgine. NEVIETE CO TO MOHLO SPOSOBIT ? Naposledy ked som bola u gynekologa, tak mi mimo maternice objavil najeku bublinku, tak mi brali krv ci niesom mimomaternicne tehotna ale vysli vysledky negativne. Tak doktor povedal ze to mozem mat cystu ze mi sama zmyzne a nijake testy ine mi na to nerobil. NEMOZE TO BYT SPOSOBENE AJ KOLI TOMU ? Ďakujem Vam za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno može to byť aj kvoli tomu, ale presnú príčinu bez vyšetrenia Vám nepoviem. Ak však bolesti pretrvávajú, je potrebné vyšetrenie.
    NIekedy pri hlbokom prieniku sa príliš napnú vazy maternice, prípadne može prísť k zakrúteniu vaječníkov a vajcovodov.