Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Slabé krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, užívam dlho antikoncepciu Nuvarig, minulý mesiac som si odialila menzes,z dôvodu služobnej cesty, no išla som k lekárke,lebo som mala teploty,crp 133, vysie aj pečeňové hodnoty, nasadili mi biseptol, algifen a dostala som injekciu almiral a teraz je v krvi všetko ok, nasli mi zlcnikove kamene.. no naskytla sa mi dovolenka,tak som si chcela oddialiť menzes 2x po sebe ( viem,že to nie je štandard), v nedeľu som mala vybrať krúžok, no tuším v piatok mi začalo také slabé špinenie, potom slabé krvácanie... ja som si zaviedla v nedeľu,t.j. včera nový krúžok, no stále slabo spinin/ slabo krvacam.. neviem,či mám teraz krúžok vybrat a ísť na dovolenku s menzes,alebo ho ponechať..? Lekárku ma na dovolenke, neviem co robiť... posledný styk som mala 29.6. a tam som od bolesti brala len panadol... a ešte potrebujem radu 5.11. ma objednali na operáciu,teda vybratie tých zlcnikovych kameňov,koľko pred operáciou mam Nuvaring vysadiť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    to je ťažká otázka, osobne by som skôr krúžok ponechal, pridajte si k liečbe celaskon a je možné, že špinenie ustane a dovolenku si užijete.
    Pred operáciou si vyberte krúžok mesiac pred zákrokom.

Podobné otázky

  • Opozdenie tabletky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Beriem pravidelne už 3 roky antikoncepciu Daylla. V nedeľu sa mi stalo, že z dôvodu šoférovania som zobrala tabletku o 15 minút neskôr ako zvyknem, nemala som ju so sebou. Jednalo sa o 16stu tabletu z blistra. Na druhý deň som začala brať opäť normálne v čase akom zvyknem. Dnes v stredu mi začalo slabé krvácanie. Môže byť že sa mi tým opozdenim spustí krvácanie z vysadenia skor o skoro týždeň ako by malo normálne? A čo sa týka ochrany, som chránená alebo je tam znížený účinok? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak naozaj ste meškali 15 minút, tak to slabé krvácanie určite s tým nesúvisí, a ste plne chránená. Pri dlhšom užívaní antikoncepcie môže dôjsť k slabému špineniu a krvácaniu kvôli potlačeniu rastu sliznice maternice. Nič zlé to neznamená.

  • Žiadne krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette ale tento mesiac som užívala aj ATB rovamycine. Mala som dostať včera menštruáciu ale pozorujem len hnedý hlien. Styk som tento mesiac vôbec nemala. Iba minulý cyklus kde mi potom prišla aj menštruácia. Nemám žiadne bolesti ani na sebe nepozorujem zmeny. Tehotrnský test bol dnes rano negatívny. Môžem byť tehotná alebo mam rozhodne hormóny z antibiotik? Budem chránená od prvej tabletky nového blistra aj keď nemám menštruáciu?

  • Menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette už cez rok a takmer vždy počas 7 dňovej pauzy mam bud slabé krvácanie alebo špinenie, ktoré je hnedé. Mam hnedú krv. Je to v poriadku?

  • HA Jangee

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,poprvé beru HA Jangee, jak je v příbalovém letáčku napsáno, při nasazení 2.-5. den cyklu,účinnost nastupuje až po 7 dnech používání. Tudíž když jsem 7 dní počkala,a PS měla až 10.den, byla sem v tu dobu již chráněná ? A je to již 22.den co ji užívám a objevilo se slabé krvácení (popřípadě nahnědlý výtok) co to může znamenat ? děkuji za odpověď

  • užívať antikoncepciu?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať, či je nutné začať užívať antikoncepciu, nakoľko som mala slabé krvácanie mimo cyklu (predpokladám, že z nadmernej záťaže - začala som aktívne športovať). Bola som u gynekologičky, ktorá mi dala injekciu - krvácanie prestalo, dostavila sa aj menštruácia. Odporučila mi, aby som začala užívať antikoncepciu, no ja ešte nie som úplne rozhodnutá, pretože priateľ je často v zahraničí a pohlavný styk teraz nemáme až tak často...viem, že antikoncepcia má aj veľa pozitívnych vedľajších účinkov, ale kvôli tomu to teraz nechcem začať užívať. Mám 24 rokov a ešte som žiadnu antikoncepciu neužívala, plánovala som začať, až keď s priateľom začneme spolu bývať. Myslíte, že je to správne? Pretože gynekologička mi povedala, že ak nebudem mať antikoncepciu, predpíše mi iné lieky na upravenie - neviem aké, nebavili sme sa ešte o tom.