Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kontraindikacie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, beriem antikoncepciu Evra a ocna mi teraz predpisala masticku Dexa-Gentamicin, tak som sa chcela spytat ci su tam nejake kontraindikacie? A este som brala aj antibiotika biseptol, tak ze ci aj tie znizuju ucinnost.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri EVRE, ktorá sa vstrebáva cez kožu iné lieky neovplyvňujú účinnosť, lebo sa pri účinku obchádza pečeň. Nevidím problém v užívaní maste a EVRY.

Podobné otázky

  • Hemeroidy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    Chcem sa spýtať či môžem použiť čipok Proctoglyvenol, keď užívam antikoncepciu Maitailon. Vybehli mi nepríjemné hemeroidy a hodinu po užití tabletky HA som si dala čipok. Môže to mať vplyv na vstrebanie HA? V pribalovom letáku antikoncepcie som kontraindikácie s liečivom proti hemeroidom nenašla.
    Vopred ďakujem za odpoveď.

  • Mirena a tabletky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň p. doktor, mám možno trochu neštandardnú otázku....Po dvoch odkojených deťoch sa moje prsia podstatne zmenšili....Asi pred 1,5 rokom som si dala vložiť HAK Mirena a moja otázka sa týka užívania tabletiek na stimuláciu rastu prsníkov...Je to novinka " Super prsia + štíhla línia", čo je výživový doplnok od firmy Imperial VITANINS. Chcem sa spýtať či hrozia nejaké kontraindikácie pri užívaní Mireny a tohto výživového doplnku..., resp. aký je Váš názor.Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    už ten samotný názov preparátu je pre mňa podozrivý, obsahuje fytoestrogény, ktoré na účinok Mireny nemajú vplyv. Osobne trošku pochybujem, či majú vobec nejaký účinok.

  • Aka antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,pan doktor:)
    Chcem Vas poprosit o radu.Presiel rok od mojho druheho porodu a kedze neuvazujem o dalsom tehotenstve (jedine,ze by ste mi poradil,ako mat dievcatko:)) zvazujem nejaky druh antikoncepcie.Tabletky alebo Mirena?Ale z tej Mireny mam zvlastny pocit a tabletky zas neviem,ako by znasal moj zaludok.Keby ste bol zenou Vy,pre co by ste sa rohodol? (P.S.Ktora antikoncepcia posobi na zvacsenie prs?:))
    Dakujem krasne,pekny den.