Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Daylla krvacanie sa nedostavilo 2x

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň , beriem dlhodobo HAK daylla 4,5 roka minulí mesiac sa v pauze nedostavilo krvacanie ani špinenie urobila som pred novým platom test, bol negatívny, utobula som ešte každý týždeň potom další a nič negatívne dobrala ďalšie plato, ale ani tento mesiac sa krvacanie ani spinenie nedostavilo , test som znova urobila clear blue digitálny znova negatívny užívala som tabletky načas, nebola ani hnacka ani vracanie ,na stravu si dávam pozor, nebolo meskanie beriem plus mínus hodina ,styk bol s preistotu tento mesiac navyše s ochranou lebo som zostresovala už z toho chýbajúce krvacania pred mesiacom, tehotná nemám ako byt teda ked sa na to logicky pozriem mám 38 dve deti a doteraz sa mi to nestalo, nemám bolesti nič len beznu bolest hlavy cca 2 deň pauzy tak ako vždy ale krvacanie nikde , momentálne mam cca 46 kg , inak mi HAK vyhovuje nemala som snou doteraz problém, krvacanie sa mi zdalo ze slablo kolísalo ale bolo aspon 2-3 dni trochu krvacanie inak skôr spinenie, ale teraz už druhý krat nič. Stava sa to? Môže aj úplne zmiznúť?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemusíte sa stresovať, postupná strata krvácania je priaznivý účinok antikoncepcie, ak ste neurobila chybu v užívaní, tak riziko tehotnosti je takmer nulové. Pokračujte v užívaní ďalej a berte to ako pozitívny efekt, že sa nemusíte trápiť s krvácaním.