Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Vynechana tabletka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HAK Lunytta a zabudla som užiť jednu tabletku v treťom týždni. Bola to konkrétne 17ta tabletka a zvolila som možnosť už nepokračovať v užívaní ale urobiť si 7dnovu pauzu. Bude mat antikoncepcia po tejto pauze plnohodnotný účinok alebo sa treba nejaký čas doplnkovo chrániť? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    účinok by mal byť zachovaný a k ovulácií by nemalo dôjsť. Avšak pretože sa jedná o neštandardný postup, neurobíte chybu, ak sa budete 7 dní ešte dodatočne chrániť.

Podobné otázky

  • Vynechaná tabletka v 1.týždni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Beriem antikoncepciu Maitalon tretí mesiac, no v 1.týždni (3.mesiacu brania) som vracala a je možné, že som tabletku vyvracala (nie som si úplne istá). Je to 5 dníu dozadu, od vtedy som pohlavný styk nemala a tabletky beriem ďalej, ale týždeň pred tým som styk mala. V letáku je napísané, že pokiaľ som týždeň pred tým mala pohlavný styk, mám sa poradiť s lekárom, no moja lekárka má už dovolenku. Čo mám robiť? Stačí počkať 7 dní a bude to v poriadku, alebo môže to nejak narušiť efekt antikoncepcie,alebo musím čakať dlhšie? Pomôžte mi prosím!

  • Vynechaná tabletka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať či je nutné používať nasledujúcich 7 dní prezervatív a či som dostatočne chránená, alebo hrozí riziko otehotnenia, keď som si včera večer (22:00) zabudla dať tabletku a bola som po pohlavnom styku, spomenula som si na to až ráno, keď som vstala (5:30), čiže to nie je viac ako 12 hodín od obvyklého času.
    (Príbalový leták - BELARA som si čítala, ale tam je toľko rôznych kombinácii ako môže byť tabletka vynechaná, že som sa v tom nevedela celkom dobre zorientovať.)
    Vopred ďakujem za odpoveď.

  • vynechana tabletka-surne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den!uzila som 18tu tabletku a v priebehu 30hodin som mala nechraneny pohlavny styk...ked som chcela uzit 19tu som zistila ze som ich nechala doma.a teda posledne tri som neuzila.menstruaciu som dostala normalne len o 2 dni skor.mozem byt tehotna?mala yb som vziat tu tabletku Po???dakujem za rychlu odpoved

  • vynechaná tabletka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako mám ďalej postupvoať ak som zabudla užiť dve tybletky antikoncepcie Yadine, prvu v prvom tyzdni a druhu v druhom týždni, mám vyhladať svojho lekára alebo pokračovať ďalej v užívaní?

  • Vynechaná tabletka v prvom týždni

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam HAK Belara (zatial len moje 3tie balenie) a zabudla som užiť jednu tabletku. Presne v tom čase som však mala nechranený pohlavny styk po ktorom som si uvedomila že som zabudla užiť danú tabletku. Užila som ju nakoniec do 12tich hodín. Je tam však stále riziko otehotnenia? ako by som mala postupovať? Ďakujem