EXTRA rýchle pôrody!

Mgr. Zuzana Paprskárová | 12. apríl 2018
bleskový pôrod, rýchly pôrod, pôrod cestou do pôrodnice, nela pocisková

Niekedy pôrod trvá celé hodiny a budúcu mamičku poriadne potrápi. Nie jedna z nás, predýchavajúc kontrakcie v pôrodnici, ľutovala, že v panike dobehla do nemocnice príliš skoro. My vám však dnes ponúkame opačné príbehy..

Pôrody nie sú identické. Dokonca ani pôrody jednej mamičky v priebehu rokov nie sú totožné. Pravidlom nie je ani to, že druhé pôrody sú rýchlejšie. Každý jeden pôrod je jedinečný.

Prečítajte si krátke príbehy mamičiek, ktoré porodili nezvyčajne rýchlo, na neobvyklých miestach.

Laura

Moje druhé dieťa som porodila v priebehu 7 minút ihneď po vstupe do pôrodnice. Na chodbe, pri stene, bez akýchkoľvek bolestí a úplne nečakane.

Piate dieťa som porodila iba pred dvoma týždňami. Priamo na zem v mojej obývačke. Všetko sa zomlelo v priebehu pár sekúnd a vďaka pomoci manžela, mamy a priateľky, s pomocou operátora na núdzovej linke, sa mi narodil krásny a zdravý syn. Neplánovane som zažila pôrod doma! Záchranka dorazila o 15 minút neskôr.

Hana

Prepustili ma z nemocnice s tým, že ešte nerodím. V momente ako som si doma sadla na toaletu, praskla mi plodová voda. O 10 sekúnd neskôr som si kľakla a okamžite som porodila nášho synčeka. Na podlahe v kúpeľni!

Zuzana

Pri prvom dieťati som neočakávala rýchly pôrod. Akonáhle mi doma v noci odtiekla prúdom plodová voda, vybrali sme sa do pôrodnice. Po prvotnom vyšetrení mi lekár oznámil, že mám čas ešte zopár hodín, krčok maternice nie je otvorený. Po zlezení z vyšetrovacieho stola a prejdení pár krokov, som uprostred chodby začala rodiť! Okolo nebol nik okrem môjho manžela. Duchaprítomne ma behom odniesol do najbližšej ošetrovne a tam som za pár sekúnd porodila nášho prvého syna! Doktor pribehol v poslednej sekunde!

Syn sa narodil presne dve hodiny po odtečení plodovej vody bez pravidelných kontrakcií pred pôrodom.

rýchly pôrod, kontrakcie, krčok, novorodenec

Anna

Porodila som stojac v našej kuchyni, bez toho, aby sme sa vôbec stihli vychystať do pôrodnice. Dcérku som zachytila do dlaní. O dvadsať minút neskôr sme sa obe vybrali do pôrodnice.

Katarína

Vstúpila som do prijímacej kancelárie s tým, že rodím. Neverili mi. V tom okamihu, priamo na stoličke som cítila, že môje dieťa sa tlačí von. Sestričky na mňa kričali aby som netlačila, nebol totiž prítomný žiaden pôrodník. Nedalo sa to však zastaviť. Každá žena predsa dokonale pozná svoje telo. O sekundu neskôr som už držala v náručí môjho synčeka.

Izabela

Pri kontrole na vyšetrení mi môj doktor oznámil, že mám ešte čas, pôrod sa zatiaľ nerozbieha. Na počudovanie, svoje štvrté dieťa som porodila o 20 minút neskôr. Na prednom sedadle môjho auta!

Mamičky, zažili ste aj vy niečo podobné? Rýchly, zvláštny, nezvyčajný, či veľmi emotívny pôrod? Napíšte nám o tom!

Písať môžete do našej redakcie na zuzanap@orbisin.sk

Zdroj: parents.com

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: