Brexting počas dojčenia

Nataša Klárska | 31. december 2017
Brexting počas dojčenia

Možno ste sa ešte s týmto výrazom nestretli, ale je čoraz diskutovanejší a dojčiace mamičky polarizuje. Tento výraz sa používa v situácii, keď mamička dojčí svoje bábätko a pritom na telefóne surfuje, píše správy alebo si prezerá sociálne siete.

Brexting rozdeľuje mamičky na dve skupiny – na tie, ktoré túto činnosť pri dojčení absolútne odsudzujú a na tie, ktoré na tom nevidia nič zlé. K matkám-kritičkám sa prikláňajú aj odborníci, ktorí tvrdia, že ide o narúšanie citovej väzby medzi mamou a dieťaťom.

Pri dojčení sa sústreďte na dieťa

Navyše, dieťatko sa snaží počas dojčenia s mamou nadviazať očný kontakt a takto mu to nie je umožnené, pretože mama ťuká do mobilu. Okrem toho odborníci poukazujú na to, že matka môže prehliadnuť signály bábätka, že je už napapané, alebo, naopak, ešte hladné, že nie je dobre prisaté, alebo mu mliečko tečie prirýchlo a podobne.

Navyše, mobily vyžarujú určité množstvo žiarenia a aj keď nie sú o tom dostatočné dôkazy, existujú tvrdenia, že by to mohlo byť nebezpečné.

Na druhej strane, ak z času na čas siahnete po knihe či časopise popri dojčení, pretože inokedy čas vypnúť nemáte, dieťatko vám to iste odpustí a nenaruší to vaše vzájomné puto. Skrátka, aj tu platí – treba nájsť zlatú strednú cestu, aby ste pohodlne cítili vy aj vaše bábätko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: