Krásna mama: S jahodami a v sukni rozkvitnite do krásy

Veronika Nováková | 13. máj 2021
Krásna mama

Okrem toho, že máj je čas lásky, je aj časom kvetín a novej energie, vďaka ktorej rozkvitnete do krásy aj vy.

Chôdzou ku krajšej postave

Najjednoduchší a najlacnejší spôsob, ako sa dostať do jarnej formy, je chôdza. Ak máte pocit, že bežné prechádzky s kočíkom nie sú dostatočným tréningom, prejdite na vyšší stupeň, ktorým je rýchlochôdza. Ideálne by bolo, keby ste každý deň urobili 10-tisíc krokov. Ak túto hranicu udržíte alebo prekročíte, veľmi pravdepodobne už čoskoro začnete vidieť prvé výsledky. 

TIP:

Vedeli ste, že v mnohých slovenských mestách existujú skupiny mám, ktoré sa pravidelne stretávajú a trénujú spolu tzv. „nordic walking“, čo je názov pre spoločné prechádzky v prírode. V skupine to ide lepšie a súčasťou tréningu môže byť aj vaše bábätko.

jarné prechádzky

Zbavte sa starého

Už nehrozí, že sa zima nečakane vráti, takže svetríky a hrubé veci môžete odložiť. Prezrite si ich kúsok po kúsku a nechajte si len tie, ktoré máte naozaj rada. Tých zvyšných sa rýchlo zbavte.

A zo šatníka si to namierte rovno do kúpeľne, kde si pripravte soľný kúpeľ. Budete potrebovať kilo morskej hrubozrnnej soli, vďaka ktorej sa z vášho tela vyplavia škodlivé látky. Je to stará jogínska praktika, ktorá vás odľahčí a vaša pokožka bude hladšia a žiarivejšia.

Nezabudnite ani na pleť, ktorá sa potrebuje zbaviť odumretých buniek. Pripravte si domáci píling z olivového oleja a jemnej morskej soli, ktorý jemne nanesiete na tvár a päť minút masírujte. Z kúpeľne vyjdete ako znovuzrodená! 

Vytiahnite sukne

Máj je ideálnym mesiacom, aby ste do svojho šatníka zaradili sukne a šaty. Cítiť sa žensky môžete aj na materskej, aj keď je logické, že na ihrisko asi nepôjdete v nazberanej sukni. Môžete sa pohrať aspoň s kvetinovými motívmi – na tričku, mikine, či legínach. Je vedecky dokázané, že farby a kvety dokážu pozdvihnúť náladu a rozžiaria vás aj vaše myšlienky. 

Jahodová bomba

Neexistuje lepší spôsob, ako naštartovať svoj deň, než s lahodným jahodovým smoothie. Okrem vysokého prísunu vitamínu C (len na predstavu – 5 jahôd obsahuje toľko vitamínu C ako jeden pomaranč), produkuje kolagén,  čím bojuje proti vráskam a pomáha  telu aj s odvodňovaním.

Vďaka jahodám môžete mať aj zdravší chrup, stačí ak si jahodou jemne pretriete a pomasírujete všetky zuby. A keď už sme pri tejto zóne, prerežte jahodu napoly a masírujte si ňou aj pery. Také šťavnaté a svieže pery lákajú rovno k pobozkaniu!

Ako si pripraviť domáce jahodové smoothie?

Budete potrebovať asi 8 jahôd, 1 banán a šálku mandľového mlieka alebo jogurtového nápoja. Zmiešajte a servírujte. Môžete pridať aj chia semienka alebo zopár lístkov mäty. S týmto nápojom sa môžete podeliť aj s vašimi deťmi, ktoré ružovej farbe a lákavej jahodovej vôni určite neodolajú! 

jahodové smoothie

Záhradná joga s deťmi

Všimli ste si, že každý v okolí cvičí jogu, ale neviete sa k nej nijako dokopať? Zacvičte si ju vo vašej záhrade alebo v parku spolu s deťmi! Princíp je veľmi jednoduchý, ak si zoberiete príklad z týchto póz:

  • Predstierajte, že ste strom:
    Musíte stáť na jednej nohe, druhou nohou sa o ňu opierate. Rukami skúste nad hlavou vytvoriť korunu stromu a zhlboka dýchajte. Potom vymeňte nohu. Kto vydrží v tejto póze najdlhšie?
  • Malá žabka:
    do tejto pozície sa dostanete veľmi jednoduchým čupnutím si, ruky spojíte dlaňami k sebe. A skáčete po záhrade. Okrem posilnenia svalov si užijete aj veľa zábavy!
  • Ako semienko:
    usaďte sa na kolená, a celú váhu tela presuňte dopredu, tak, aby ste sa hlavou dotýkali zeme. Ruky nechajte ležať voľne pri tele. Počítajte do desať, zhlboka dýchajte. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: