Fejtón: Keby si bol Eliška...

MaKi | 29. august 2023
Fejtón: Keby si bol Eliška...

Ach, synček môj, keby si bol Eliška... Keby si bol Eliška, moja dcérka, po ktorej túžim od svojich dievčenských čias... Keby si naplnil môj sen byť mamou malej princeznej, mať svoje dievčatko... Keby... všetko by bolo bývalo ľahšie... aspoň pre mňa. Veď dobre vieš, že už jedného Elišiačika doma mám.

Žalostná túžba po dcérke

Lepšie by som znášala to, že si sa neponáhľal na tento svet, že ti tam bolo veľmi dobre –u mňa v brušku... Nevadilo by mi, že ti budú zle vychádzať roky, že možno budem musieť byť dlhšie doma, keď ťa nezoberú do škôlky...

Nevadilo by mi, že hoci si prišiel na svet sekciou, tak si ma tak vytrápil, že som na kolenách prosila, aby ťa už zo mňa vytiahli...

Nevadilo by mi, že plačeš tak, že sa už v pôrodnici tešili, keď ťa doniesli čerstvej matke na izbu, lebo budú môcť sestričky, ale aj iné deti, konečne spať.

Nevadilo by mi, že aj po 5 mesiacoch pištíš tak, že si želám kúpiť si vysokoodolné štuple do uší, aby som to niekedy nepočula.

Alebo, aby som to nepočula, keď sa musím obliekať pred prechádzkou, kým ty už modrieš od zlosti v kočíku, lebo tvoja mať si nedokáže zaväzovať šnúrky a zároveň natriasať kočíkom...

Nevadilo by mi, že v kočíku znesieš iba dva pohyby, ktoré musím neustále robiť, takže ich už robím aj s nákupným vozíkom v supermarkete.

Obávam sa, že mi tik s kočíkom ostane až do rakvy...

Keby si bol Eliška, menej by som sa hnevala, že bojkotuješ dojčenie z prsníka. Viem, materské mlieko je TOP. Ty dobre vieš, že tvoja matka to VIE.

A aj to, že CHCE dojčiť, resp. už by aj nechcela, ale keďže nechceš žiadnu fľašu, tak ťa nechce hladom trápiť. Už sa ti vyhrážala všetkými možnými druhmi umelého mlieka. Aj z dovozu.

Keby si bol Eliška, tak ti možno poviem, veď počkaj, keď raz budú tvoje deti štrajkovať, aj ty si budeš mliečko odsávať, potom uvidíš.

Ale ty nie si Eliška

Tak si musím povedať:

Ach, klasický chlap! Lenivý, pohodlný, čaká, kým mu to natečie rovno do bruška. Teraz viem, koľko malých mini lyžičiek sa urobí zo 150 ml mlieka.

A za aký čas sa to dostane dieťaťu do brucha. Alebo, že je to 75 dvojmilimetrových striekačiek alebo 30 päťmilimetrových...

Straty radšej nepočítam. Dojčiace matky pochopia. Už mám z dojčenia tik. Jednou rukou striekačka, druhou staršiemu polievku. Minule som už aj svokru kŕmila. Sťažovala sa, že som priveľmi rýchla.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: