Diana Hágerová: Óda na ženy

Diana Hágerová | 21. máj 2023
Diana Hágerová: Óda na ženy

Naozaj sme my ženy to slabšie pohlavie???

Asi ste už počuli reči typu: ,,Ženy sú veľmi citlivé, sú veľmi emotívne, nechajú sa ovplyvňovať viac srdcom ako mozgom a pod.“ Na jednej strane ma takéto hlášky nútia pregúľať očami, často sú totiž myslené v štýle – muž vie všetko lepšie, ale na druhej strane sa nad tým zamýšľam a hovorím si: naozaj sme my ženy to slabšie pohlavie???

Tak sa na to poďme pozrieť! 

Jemné, citlivé, emotívne, áno, to sme. Ale okrem toho aj cieľavedomé, silné, rozhodné, produktívne, praktické osoby, väčšinou s dokonalým time managementom. Väčšinou píšem preto, že občas sa nájde niekto, kto nám dokonalé načasovanie prekazí (rozumej manžel/partner alebo deti ).

Žena-mama je dokonalý spoločník do života, pretože zvláda multitasking na jednotku, je pokojná v krízových situáciách a vždy v strehu, ak by nastala nejaká zmena. Myslím si, že vďaka všetkým týmto schopnostiam, ktoré si my ženy o sebe často uvedomíme až po príchode detí, sme ideálny materiál nielen do života, ale aj do biznisu.

V minulom blogu som vám písala o téme deti všetko (ne)zmenia a dnes mám pre vás pár konkrétnych príkladov ako krásne dokážeme my ženy všetko skĺbiť. Budeme hľadať v našich slovenských vodách. 

Tri, dva, jeden...

Začíname:

@basastevulova je veľmi neobyčajná žena. Asi z nikoho iného v online svete nemám pocit, že si vie tak dokonalo užiť každý deň a skombinovať prácu, biznis a zábavu s výchovou detí. Okrem toho, že vedie Diobo, je aktívna aj na insta, cestuje a športuje a to všetko s dvoma malými pomocníkmi. Klobúk dolu, Baša a len tak ďalej!

@vinarovazena alias Ria je mama 5 detí a duša vinárstva v Svätom Jure. Okrem výchovy sa aj s manželom venujú úspešnému vinárstvu Víno Zeliska, vďaka ktorému nás laikov Ria pravidelne informuje o postupoch a procesoch, ktoré pitiu kvalitného vínka predchádzajú (a že ich teda je). Popritom stíha doma kváskovať, spravuje stránku vinárstva a aby toho nebolo málo, organizuje babyshower či iné oslavy, pretože je rýdzo kreatívna duša. Tomu sa povie superŽena!

@hana_stanczova Hanku možno evidujete ešte ako @littleslamia na tomto profile sa počas druhej materskej venovala dominantne detským knižkám. Súťažila dokonca aj o titul MAMA roka a dostala sa až do finále. Dcérky jej podrástli a tak „podrástla” pracovne aj ona – venuje sa dospeláckym veciam. Robí online marketing pre niekoľko značiek a firiem, je ambasádorkou prémiových kokosových produktov, je spoluzakladateľkou projektu Zjedené, milovníčkou a podporovateľkou slovenských značiek a projektov. Pracuje aj na značke @monalayme ktorá prináša minimalistické a krásne doplnky do domácnosti a mohla by som ešte dlho písať, v čom všetkom má prsty namočené. Hanka je jednoducho srdiečko. 

Podporujme sa navzájom, ženy

Takúto ženu (a určite aj viac) máte vo svojom okolí nepochybne aj vy, tak ju podporte a uvidíte, že to pre ňu bude veľa znamenať. My ženy máme totiž tendenciu byť tvrdé. Na seba, na ženy v našom okolí, ale aj na ženy, ktoré osobne vôbec nepoznáme. Je mi z toho smutno a mrzí ma to, pretože ja nás všetky vnímam skôr ako sestry, amazonky, ktoré majú silu zraniť nielen úderom, ale aj slovom. Poďme to zmeniť! Zobuďte sa ráno, pozrite sa do zrkadla a povedzte si niečo pekné. Alebo sa len na seba usmejte. Pustite si pri umývaní zubov svoju obľúbenú pesničku. 

Počas dňa nezabudnite potešiť svoju kamošku, kolegyňu, sestru, mamu, susedu a pochváľte jej vlasy, outfit, úsmev alebo jej len povedzte, že vám na nej záleží a že ste tu pre ňu. 

Držme sa, superŽeny!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: