Domácnosť s deťmi? Pozor na dezinfekciu!

Michaela Klamová | 7. apríl 2021
Dezinfekcia na ruky

Za posledný rok v našich domácnostiach prudko stúpol počet fľaštičiek s dezinfekciou. Schválne, koľko ich vlastníte vy?

Aby dezinfekcia spoľahlivo fungovala, mala by byť dostupná, vždy poruke a, samozrejme, ľahko sa otvárať a aplikovať. A tu práve nastáva problém, najmä pri malých deťoch.

Dezinfekcia - každodenná potreba


Dezinfekčné a čistiace prostriedky boli doteraz bezpečne uložené mimo dosahu detí, väčšina aj so špeciálnym uzatváraním, ktoré deti (a niekedy ani dospelí) nevedeli otvoriť. Teraz sa však dezinfekcia doslova povaľuje na každom kroku a niektorá má i lákavé farby, balenia alebo vône.

Aj vďaka tomu v poslednej dobe stúpol počet otráv detí dezinfekčnými prostriedkami, ktoré obsahujú väčšinou vysoké percento alkoholu. Dezinfekcia, našťastie, nemá veľmi príjemnú chuť, no dieťaťu na priotrávenie stačí aj malé množstvo. 

Dezinfekciu uložte na bezpečné miesto

Aby ste nemuseli utekať na pohotovosť a riešiť nepríjemné situácie, pozhovárajte sa s deťmi o ich správnom používaní, kedy je vhodnejšie umyť si ruky a kedy použiť gél, a pred tými menšími fľaštičky schovajte na bezpečné miesta.

Ak si dieťa po použití gélu oblíže ruku pri jedení, nemusíte sa ničoho obávať. K intoxikácii by mohlo prísť, ak by sa produktu napilo.
Zdroj: www.medscape.com

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: