Prázdniny sú tu: Deti si potrebujú oddýchnuť (a rodičia tiež)

Redakcia | 30. jún 2022
Prázdniny sú tu

Je to tu! Leto sa oficiálne rodinám školákom začína až dnes...

Vysvedčenie

Vysvedčenie už nie je takým strašiakom, ako to bývalo voľakedy. Vďaka školskej aplikácii, ktorá nám ťukne párkrát denne vieme, ako sa školákom (ne)darí a čo môžeme očakávať (ak ju teda neignorujete). A to je dobre. Znižuje sa aj detský stres a obavy z vysvedčenia. Deti nemusia nič zahmlievať a do posledného dňa tajiť známky. Vďaka za apku, milá škola! Hádam sme už dostatočne vyspelí a vieme, že tresty nič neriešia a už vôbec nie také, ktoré pokazia prázdniny. 

Dva mesiace prázdnin

Dva mesiace prázdnin – to je príležitosť na nové zážitky, priateľstvá, možnosť dlho spať a vypustiť z hlavy čísla, výnimky z pravidiel slovenského pravopisu a vzorce. Je to čas, ktorí školáci milujú.

Rodičia majú trošku logistické problémy, ale – povedzme si na rovinu – mali by ste inokedy príležitosť zobrať si v práci dlhšiu dovolenku, ak by neboli prázdniny? Takže sa upokojíme všetci, pre ktorých dva mesiace predstavujú nekonečný čas logistickej otázky: „Čo urobím s deťmi?“ Nejako to vyskladáte, zhlboka sa nadýchnite a spomeňte si na svoje prázdniny. Ako ste sa tešili, ako si ich užili a ako veľmi ste ich potrebovali. Všetci potrebujeme vypnúť. 

Naladíme sa na letný mood a budeme sa tešiť s deťmi. Zdieľaná radosť sa násobí. Hurá, prázdniny sa začali!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: