Šošovicový šalát
Na dressing potrebujeme: 1 biely smotanový jogurt, 1 strúčik cesnaku, trošku zázvoru, malú cibuľku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
Suroviny
300 g šošovice, 1 červená paprika, rukola, 150 g ovčieho syra, fenikel, soľ, olej z lieskových orechov, dresing, pre vyznávačov mäsa chorizo salámu
Postup
Šošovicu uvaríme v osolenej vode, precedíme a dáme do misky. Pridáme červenú papriku, ovčí syr a rukolu. Fenikel nakrájame na kúsky, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme na panvici. Pridáme k ostatnej zelenine. Šalát pokvapkáme olejom, dobre premiešame. Ak by vám chýbalo mäso, pridajte chorizo salámu. Na zmenu chuti môžete preliať dressingom. Ten si pripravíte nasledovne: pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a nadrobno nakrájanú cibuľku nechajte zosklovatieť na olivovom oleji. Po vychladnutí vmiešajte biely jogurt, dochuťte soľou a korením (podľa chuti), na záver vmiešajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.