Teľacie mäso s haluškami z nových zemiakov

oli26 | 7. august 2017
Teľacie mäso s haluškami z nových zemiakov

Výborný jarno-letný obed pre drobcov.

Suroviny

50 g teľacieho mäsa, štipka mletej rasce, 2 nové zemiaky, 1 mrkva, 1 vajce, krupicová múka, 1 KL olivového oleja, petržlenová vňať

Postup

Teľacie mäso umyte, nakrájajte na drobné kúsky. Krátko ho poduste v troche vody, potom pridajte na hrubšie rezance nakrájanú mrkvu, rascu, premiešajte a pod pokrievkou dovarte domäkka. Vo vode uvarte nové zemiaky nakrájané na kocky. Po uvarení sceďte, nechajte mierne vychladnúť,  pridajte vajíčko a zahustite krupicovou múkou. Kávovou lyžičkou vykrajujte a vkladajte do vriacej vody. Po uvarení sceďte, pridajte k mäsu a ozdobte petržlenovou vňaťou.