Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • strieška

    , Autor: sunny381

    dobrý deň chcem sa spýtať dcéra ma 11 tyždnov boli sme u ortopeda a povedal nam že ma lavu striešku strmnejšiu a kazal nam dalej baliť na široko. čo to prosím vas znamena, čo je to ta strieška.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Strieška sa hovorí určitej časti pánvovej kosti v ktorej sa nachádza hlavica kosti stehennej a pohyb medzi tou hlavičkou kosti a strieškou nad ňou je základom pohybu v bedrovom zhybe. Všetko musí presne do seba zapadat, lebo inak vznikajú skor či neskor problémy pri pohybe a bolesti. Strmá strieška predstavuje určitú zmenu, ktorá sa musí podychytit, sledovat / určite idete o niekolko týždňov na kontrolu/ a nateraz dodržiavat široké balenie, pokial sa situácia nebude zlepšovat, bude potrebné pristúpit k ďalšej liečbe podla ordinácie ortopéda.

Podobné otázky

  • strieška

    , Autor: Registrovaný používateľ

    moja dcerka má 9 mesiacov, od šiesteho mesiaca má remene, lebo pravá strieška nemá správny uhol,na poslednej kontrole p.doktorka más chcela poslať do nemocnice, aby jej dali zavažie na nôžku, lebo zistila , že ju má kratšiu, ale ešte po jednom rongene s remenami , povedala, že jej ich máme davať dalej a o mesiac prísť na kontrolu, veľmi sa bojim, čo to všetko znamená, bude mať nôžku stále kratšiu, alebo sa to tými remenami upraví, vôbec neviem , čo mám robiť a veľmi sa bojím, počula som aj o nejakej pani z piešťan, ale tá na rozdiel od doktorov, , ktorí kážu nôžky naširoko baliť , deťom nožičky nejako napráva a potom spolu plienkou previaže, čo mám robiť, prosím , vás o radu a vôbec neviem, kedy a prečo sa ide s tým na operáciu, so zúfalaá , prosím odpíšte mi a poradte, vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V prvom rade varujem pred neodborným zásahom nejakej pani z Piešťan. Riešenie problému vašej dcérky patrí do rúk ortopéda, ktorého pravdepodobne navštevujete. Nie je to jednoduché, dieťatko musí mať dolné končatiny v presne určenej polohe, aby sa odľahčili bedrové zhyby, preto aj má remene. Pri pravidelných kontrolách lekár rozhodne, čo je pre vaše dieťatko najlepšie. Operačné riešenie sa volí vtedy, keď široké balenie nevedie k správnemu postaveniu a vývoju bedrového zhybu. Tieto operačné riešenia sa využívajú pomerne dlho, sú dobre prepracované a majú dobré výsledky. Určite sa držte rád lekárov a nie liečiteľov!!!!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: