Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Ockovanie pocas liecby antibiotikami

    , Autor: Tinna

    Dobrý deň p.doktorka,
    mám 15 mesačnú dcérku,ktorá máva od 10.mesiaca cca každé 2 mesiace horúčkovité stavy,teplota 3-4dni, až do 39.3.stupnov. Vždy je aj CRP zvýšené 70 až 80 hodnota. Opakovalo sa to uz 4krat. 2 krát bola v moči prítomná aj bakteria E-Coli 10^5.Vždy boli podané ATB potom CRP kleslo. Už 2 mesiace je na udržiavacej večernej dávke Biseptolu.Sledovaná na nefrológii,kde sono obliciek,mocoveho mechúra je všetko v poriadku.
    Detská lekárka chce teraz dcérku zaočkovať 3 davkou Hexa vakcíny,keďže neočkovala koli korona virusu,preto to má posunuté. Rada by som poznala Váš názor,či netreba este počkať,kedže dcérka užíva pravidelne ATB,momentálne este aj udrziavaciu dávku Biseptolu. Má tieto stavy horúčiek a vysokeho CRP opakovane,nie vždy s prítomnosťou baktérie v moči/naposledy tento stav na zaciatku mája,moč čistý,crp 76./ Vždy bez iných príznakov.Len CRP a horúčka. V júni máme kontrolu na nefrológii,kde lekárka rozhodne či už vysadí Biseptol alebo ešte ponechá.
    Rada by som ale možno počkala s očkovaním,keďže si myslím,že tieto stavy nie sú úplne dovyšetrované a bojím sa aj toho,že bude očkovaná súbežne aj s ATB.Môžem žiadať o oklad očkovania,pokial dcérka berie ATB?
    Ďakujem pekne.
    S pozdravom
    Martina

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je žiaden dôvod odkladať očkovanie!!!!!! Biseptol v udržiavacej dávke nie je kontraindikácia očkovania. Očkovať sa môže riadne, aj hexavakcínou aj prevenarom a po doočkovaní tohto zmeškaného očkovania zaočkovať aj mumps, osýpky a rubeolu. Samozrejme, že lekár dieťa pred očkovaním vyšetrí, neočkujeme deti s akútnou infekciou, ale udržiavacia dávka biseptolu / ale ani pandémia koronavírus!!!/ nie je dôvodom na odkladanie očkovania!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: