Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nízka teplota po horúčka

    , Autor: anita88

    Dobrý deň,
    moja dcéra má 6 a pol mesiaca, teraz jej vyšli spodne zúbky a to naraz. Od piatka večera mala horúčku hodnoty od 38,5 až 39,2 merané v konečníku po odrátavaní pol stupňa. Mala aj hnačku a občas aj vracala, keď mala vysoke teploty. Pondelok som bola za našou lekarkou, ktorá sa pre istotu pozrela na krv a povedala, že mà nizky zápal v krvi, čo môže spôsobiť aj prerezavanie zúbkov alebo vírusove ochorenie a aby som jej nasadila diétu. Nemyslim si, že nà vìrusove ochorenie, papà normàlne, od pondelkoveho predpoludnia nevracala, ani stolicu nemala. Večer mala este teplotu 38, tak som jej dala sirup na znízenie teploty. V noci stàvala s plačou, mala studenú tvaričku aj ruky, zmerala som jej teplotu v konecníku, 34,9. Dala som jej teple mlieko, zakrila. Po pol hodinke 35,3 a zaspala.
    Teraz Vâm píšem v noci, takže cakàm na ďalšie meranie.
    Je to normàlne, alebo to móže byť znakom ochorenia? Màm radšej îsť na ďalšie vysetrenie?Niekde som čítala, že takàto nízka teplota môže byť po horúčkach a je to spôsobenè stým, ze imunitný system sa normalizuje. No neviem
    Ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Teplota ako ju popisujete môže byť reakcia na predtým vysokú teplotu a niekdy je to aj prejav ale súčasť rekonvalescencie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: