Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kruhy pod ocami

    , Autor: Lenka.M

    Dobrý deň pani doktorka.
    Chcem sa obrátiť na vás s problemom ,ktorý má náš 9 mesačný synček.
    Pred pár dňami bol veľmi nervózny a taký nesvoj a keď sme boli neskôr na prechádzke zbadala som že ma pod očami modriny (fialovo-cervene fľaky).
    Boli sme s tým u našej pediatricky , tá zobrala krv na CRP ,ktoré bolo mierne zvýšené teda začala liečbu isoprinosinom .
    Avšak ani po dokončení liečby sa stav jeho oči nezlepšil tak zobrala krv na obšírnejšie vyšetrenia(alergia, chudokrvnosť,pečeňové testy, červené krvinky aj na boleriózu lebo ho v lete uštipol kliešť ) všetko bolo v norme okrem Bielych krviniek ,ktoré boli mierne znížené .
    Tak nás ešte poslala k očnej ,ktorá mu stanovila diagnózu blefaritida a liečila tobradex masťou.
    Ani po tejto liečbe sme žiadne výsledky nevideli , oči mal stále rovnaké dokonca lesklé a unavené.
    Boli sme teda na sone sliznice , pečene a obličiek , všetko bolo v norme len sa doktorovi nezdalo ,že je dáky bledý no a tie kruhy.
    V poslednom čase si ich často šúchá a aj nos a kŕči ho a popotahuje sopliky.To sme ale skôr pripisovali tomu, že mu idú asi očné zuby.
    Stretli ste sa s týmto problemom v praxi ?
    Viete nám poradiť o čo by sa mohlo jednať?
    Vopred ďakujem za odpoveď :-)

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Prvé čo ma napadlo, či nespadol a neudrel si hlavičku.
    Neviem si tie modriny pod očami predstaviť, ak sú výrazné, je potrebné aj neurologické vyšetrenie. Pravdou je, že po opakovancých vyšetreniach u lekára ak by sa jednalo o niečo závažné, tak by sa na nejakú poruchu už prišlo.
    Ale ja by som isto požiadala o neurologické konzílium, prípadne ak neviete vylúčiť úraz tak aj chirurgické

Podobné otázky

  • Vlhký kašeľ

    , Autor: Ianka94

    Pekny den prajem pani doktorka otacam sa na vas s velkou prosbou o pomoc ohladom mojho 4 rocneho synceka. Vsetko sa to zacalo minuleho roku ked byvala doktorka zanedbala zdrav.stav synceka ktory bol mesiac chorucky ,teplotoval , kaslal. Prenu dieta vzdy bolo zdrave a az na moj suhlas ked som brala od nej kartu predpisala antb. Nova Dr. Ked maleho videla bola zhrozena dieta zblednute pochudnutr, kruhy pod ocami kasel neskutocny nevedela kde nas skor podlat ci rtg, plucne alebo rovno nemocnica. No chvala bohu dieta po mesiaci a pol zdrave, dostala mi ho z toho najhorsieho zaco som vdacna

  • Kruhy pod ocami

    , Autor: Lenka.M

    Naša lekárka tvrdí že nie je dôvod na takéto vyšetrenie len bezprostredne po uraze ak má nejaké príznaky (zvracanie a pod.)takže nás tam nechce odporicit.,že je to zbytočne.Nemohoi by sme v poslať niekde fotku aby ste to videli ? Malý sa správa normálne až na to z niekedy je taky zamysleny a kuka do blba.Inak sa aj smeje a hra a papa normálne.Odporucila nám ísť akurát k očnej na očné pozadie a na ORL vysetrenie kedze kŕči nostekom a poťahu je sopliky.Bo a na hematologiu ešte keďže bol chorý a mal poklesnite biele krvinky . Trochu sa bojíme teraz chodiť po toľkých lekároch keď máme toľko prípadov covidu v nás regióne.

  • Kruhy pod ocami

    , Autor: Lenka.M

    Reagujem ešte na vašu odpoveď .
    Je možné ,že sa udrel pretože práve skúša chodiť a udiera sa každú chvíľu niekedy iba buchnutie inokedy aj viac počuť že zadunelo.
    Máte nejaké podozrenie žeby mohol mať s hlavičkou?
    Ono sú to fľaky ako kruhy pod očami ale fialovo červené skôr ako podliatina mi to pride.
    Všimla som si že ako je teraz taký bledší tak ma viac žiliek viditeľných na hlavičke neviem či to s tým súvisí.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Viem presne, na čo mám podozrenie a spravte ako som povedal, chirurgia a neurológia. Čo najskôr.

  • Kruhy pod ocami

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka ,chcela by som sa poradiť ohľadne 9 mesačného synčeka.
    Posledné dni sa mi nezdal (bol nervózny, taký nesvoj)
    O 2 dní zhruba som zbadala vonku pri prechadzke ,že ma pod očami modriny (fialovo červené) a celkovo oci také unavené ,lesklé a spodné viečka červené .
    Boli sme s tým u našej pani doktorky ,ktorá zobrala odber.Mal zvýšené CRP teda hej liečila isoprinosinom.
    To však nič nemenilo na jeho očiach .Tak zobrala krv aj na obšírnejšie skúmanie(alergia,chudokrvnosť,pečeňové testy,dokonca aj na boleriozu lebo ho v lete uštipol kliešť ).Všetky testy dopadli dobre až na biele krvinky ,ktoré mal mierne znížené .
    Neskôr nas

  • kruhy pod ocami

    , Autor: zuzka111

    Dobry den,
    uz davnejsie nas trapi jedna vec. Dcerka bude mat v lete 3 roky a pod ocami ( konkretne v kutikoch oci najviac) ma tmave kruhy . Pokozku ma snedu. Zijeme v zahranici a u lekara sme zatial neboli. Je to prejav nejakej choroby , alebo je to normalne ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je to zväčša rodový jav, proste niektorí členovia rodiny majú kruhy pod očami, dokonca až tmavšiu kožu v kútikoch ako udávate. Chorobný prejav niekdy sú kruhy pod očami, ktoré dieťa nemá stále a býva to pri zápale prínosových dutín. Taktiež niekedy pri chudokrvnosti môže mať dieťa kruhy pod očami.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: