Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • zreničky

    , Autor: katarina-potocka25

    Pekne Vas pozdravujem, pani doktorka. Mame krasnu 7mesacnu dcerku. potom ako spadla z postele (hlavicku si pravdepodobne neudrela) sme boli na pohotovosti, kde bolo vsetko v poriadku, akurat sme mali pozorovat ci nezvracia a nemenia sa zrenicky. Boli sme aj na neurologii, kde jej robili sono mozgo, vsetko bolo v poriadku. S manzelom sa nam vsak zda, ze odhliadnuc od urazu ma dcerka jednu zrenicku o trosku vacsiu ako druhu. Je prosim Vas takato mierna odchylka normalna, ale si to vyzaduje odborne ocne vysetrenie. Neviem, v akom veku uz mozu deticky navstivit ocneho lekara. Ked na ocka zasvietime baterkou krasne sa rovnako zmensia. Rozdiel pozorujeme iba vtedy, ked su zrenicky viac rozsirene. Vtedy je lava o nieco mensia. Velmi pekne dakujeme, s pozdravom Katarina.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zreničky by mali byť rovanké, ale sú prípady, keď tomu tak nie je ale nejedná sa o ochorenie. Iste by som však dieťa poslala na vyšetrenie k odbornému očnému lekárovi. Očné vyšetrenie je možné v každom veku, už od novorodeneckého veku.

Podobné otázky

  • Zrenicky

    , Autor: jaja23

    Ďakujem za odpoveď, písala som otázku o žmurkani.Este sa chcem opýtať, malému sa často veľmi zužuju zrenicky, tiež nezávislé od svetla. Napríklad sa na mňa zadiva a je to veľmi viditeľné, že sa mu veľmi zužia a potom sa dajú znovu do normálu. Aj pri tomto niekedy zmurka. Teda nemyslite si, že by to bola epilepsia, treba vyšetriť oči? Chystáme sa ísť aj k našej pediatrická, len nám to kázala natočiť na video, aby vedela, ako to vyzerá. To sa dá ale ťažko, keďže je to sekundova záležitosť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťaťu sa môžu zreničky mentiť aj odľa toho ako zaostruje, kam sa v danej chvíli pozerá. Naozaj to nie je nejaká jasná známka epilepsie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: