Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • hrcka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,
    mame 9 tyzdnoveho chlapceka a pred par dnami som si vsimla, ze sa mu zmenila farba pupceka, stred je sfarbeny zlahka do modra. Takisto ked sa hybe na lavo od pupceka sa mu sem tam spravi taka mala hrcka, ktoru ale nie je na dotyk citit. Moze to byt pruh? Bol uz operovany v 6 tyzdni, vtedy mal ale slabinovy pruh. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to byť pruh alebo aj nejaký iný útvar, odporúčam konzultovať lekára.

Podobné otázky

  • Hrčka na krku v 16tke

    , Autor: simasuu

    Dobrý večer, od malička mám hrčku na krku, teraz mám už 16 rokov. Hrčka nebolí, je tvrdá, nachádza sa na pravej strane krku, je o veľkosti hrášku a pri pohybe krkom ju dobre vidno. Chcem sa spýtať či je to v mojom veku ešte normálne a či mi nehrozí nejaká vážnejšia choroba. Už dlhú dobu pozorujem hlavne únavu, ktorá mi pretrváva aj cez letné prázdniny kedy si môžem dopriať spánku, koľko chcem. Tiež sa mi od malička často točí hlava, čo pripisujem nízkemu tlaku. A asi rok dozadu mi začalo často byť srdce veľmi silno v pokoji (napríklad keď ležím a pozerám televízor, som aj vo fyzickom aj psychickom pokoji a začne mi silno búchať srdce), zvykne to trvať nejakú minútu. Nemám ani žiadnu nadváhu, stravujem sa normálne, mám pravidelný pohyb. Viete mi poradiť prosím? Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite potrebujete vyšetrenie. Za tie roky ste mli podstúpiť niekoľko preventívnych prehlaidok, take bolo potrebné problémy prebrať s leárom. Terz určite navštívte lekára.

  • Hrčka na sánke

    , Autor: mididy

    Dobrý deň, synček mal mesiac pred dovŕšením druhého roka bolestivé zúbky ( nechuť do jedla a zvýšená teplota) na sánke (v oblasti zadných zubov) som mu nahmatala hrčku ako lieskový oriešok. Teploty a nechtenstvo mal 3-4 dní a potom už bolo všetko v norme aj keď (posledné) zúbky nevyšli. Prešli dva mesiace a hrčka tam ešte stále je. Máme navštíviť zubára, alebo nejak inak riešiť tu hrčku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Tá hrčka môže byť zväčšená uzlinka. Možno mal okrem prerezávania zúbkov aj infekciu v pusinke, keďže nechcel ani papť a mal teplotu. Najlepšie by bolo objednať sa k vášmu lekárovi a hrčku skontrolovať.

  • Hrčka na líci

    , Autor: Sabrak

    Dobrý deň,

    dnes sme synovi (4,5 roka) objavili pohyblivú malú tvrdšiu hrčku na líci ( nad lícnou kosťou ). Pri dotyku nereaguje bolestivo.

    Nebol v poslednej dobe chorý naposledy mal 14.12. zvýšenú teplotu a teraz sme v karantene, lebo som mal pozitivny test na covid. Syn žiadne príznaky nemá.

    Keďže sú sviatky, naša pediatrička neordinuje. Nevieme teda či vyhľadať inú pomoc alebo mame počkať.

    Vopred ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Sledujte, či to prudko nerastie, nebolí a stačí to riešiť, keď začne pracovať vaša lekárka. Súrne by bolo, keby to prudko rástlo, krvácalo alebo mal aj celkové príznaky teplotu, krvácanie z nosa , nočné bolesti končatín a podobne.....

  • Hrcka nad obocim

    , Autor: lenuska200-22

    Dobry vecer... Dcerke skoro 2 rocnej som dnes nahmatala nahodou hrcku, mala som pocit ze v spankvej casti, ked zaspala je to nad obocim... Mam aj fotku... Dost som sa zlakla kedze neviem o tom aby sa niekde buchla no spala len 30minut... Neviem ci to moze mat z tym nieco... Neni to fialove ani buchnute ani skrabnute... Je to blede... Je to dost tvrde a velke... Dakujem Lenka

  • Hrčka na krku

    , Autor: katusssa

    Dobrý deň,

    Dcérke (takmer 5-ročnej) som našla voľnú hrčku na ľavej strane krku asi veľkosti hráška. Je na inom mieste ako zvykne mať zväčšené uzliny, keď je chorá. Nachádza sa tak v strede krku. A keď dá hlavičku na stranu, tak je viditeľná. Môžu byť uzliny aj na takomto mieste? Chorá momentálne nie je, len sa jej zhoršil ekzém na telíčku. Môže to mať súvis? Naľakalo ma to. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to súvisieť s ekzémom a je to pravdepodobne zväčšená uzlinka. Treba ju sledovať, ak by sa zväčšovala, treba vyhľadať leklára. Tiež treba sledovať celkový zdravotný stav dievčatka, ak by sa objavili príznkay ochorenia, taktiež je treba vyhľadať lekára. Deti majú uzlinky a rôzne iné zdureninky často, ale vždy to treba hlavne sledovať a dať do súvislosti s celkovým zdravotným stavom dieťatka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: