Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Harmančekovy čaj a mliečko

    , Autor: Mikaelap

    Dobrý deň. Mám dvojmesačnú dcérku a posledné dva týždne papa už len umele mliečko. Predtým tiež papala umelé ale dávala som jej aj materské no mala som ho veľmi málo. Postupne som svoje mlieko stracala a čím viac som ju dokrmovala tým mala väčší problém sa vykakať. Veľakrát som musela použiť rektalnu rúrku, cvičenie s nozkami a masáž bruška. Snažila som sa jej dávať harmančekovy čaj alebo vodičku ale to bol veľakrát veľký boj aby vypila aspoň 10 ml. Chcem sa teda opýtať či by som jej mohla rozrobiť sunar do harmančekoveho čaju. Babka mi spomínala že to tak sem tam robila ale ja sa bojím aby som jej nespôsobila nejaké ťažkosti a či by to vôbec malo nejaký efekt. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    HARMANčekový ani iný čaj v tomto veku dieťa nepotrebuje, nemá ho piť a nie je správne mu ho dávať!!!!
    Nepotrebuje ani žiadnu vodu!!!
    To, že nekaká každý deň nie je problém. Deti v tomto veku z mliečka všetko vstrebajú a nemajú veľa zbytkov, takže nekakajú bežne aj 4_5 dní, dokonca aj desať dní, extrémne niekdy aj viac. Nie je potrebné ani vhodné im s kakaním"pomáhať". To, že sa pučia, niekedy tlačia tiež nie je dôvod na vyvolávanie kakania. Musí však platiť, že dieťatko nemá extrémne silné bolesti bruška, nevracia prúdom, má prdíky, nemá v plienke alebo na stolici krv.
    Len na okraj, mliečko ste stratila práve preto, že ste dokrmovali a váš organizmus preto mieko prestal tvoriť. To len pre poučenie do budúcnosti.
    Takže na záver: žiadne čaje, žiadna voda, treba dieťatko nechť spontánne vykakakať!! Neviejmkorý Sunar dávate, veľmi dobrý aj čo sa týka kaknia / ale znova nemusí to byť každý deň/ je Sunar Premium.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: