Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • USG noziciek

    , Autor: adiika

    Dobry den,
    v 4 tyzdnoch sme boli na USG noziciek kde sme dostali ohodnotenie 2a- . Pani doktorka povedala ze balenie na siroko neni nutne. Pre istotu sme boli aj za ortopedom ktory povedal ze je vsetko primerane veku, nie dokonale ale dobre. A ze balenie nam odporuca na mesiac ze ved tym neublizime. Tak sme poctivo balili. Dnes sme boli na kontrole v 4 mesiacoch kde nam povedali ze je to na 2b-. Doktorka sa spytovala ze preco sme nebalili na sirkoko a ci neni maly predcasne narodeny. velmi ma to vystrasilo lebo mi pani doktorka moc nevysvetlila co to 2b- vlastne znamena. Resp ci sa mame niecoho obavat alebo ci je to velmi zle. Nakazali nam balenie nasiroko a kontrolu o 2 mesiace. Zaujimalo by ma ako s ato mohlo zhrosit resp. co to mohlo ovplyvnit. Maly velmi rastie do dlzky uz mame skoro 68 cm. Tlstucky moc nejsme.
    Tiez by ma zaujimalo ci sa balenim nasiroko naozaj dokaze napravit. A ci je nutne balenie po cely den. Maly totiz spava an boku a to s av postolkovych nohavickach moc neda. Na chrbte ho moc spavat nenechavame lebo si kusok vylezal hlavu vzadu. Viem ze nieste ortoped ale velmi by ma potesila vasa rada a pomoc. Dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Sú to výsledky zrejem od rôznych lekárov, pretože 2a- sa nemôže zmeniť na 2b-, zrejme to každý videl trocha inak. Neviem, či dieťa videl odborník detský ortopéd, ja by som vyhľadala vyšetrenie u neho a potom sa riadila jeho odporučeniami. AK má byť balený naširoko, tak určite cez deň aj v noci: Detskí ortopédi, špeicialisti mávajú svoje súkromné ambulancie, v Bratislave sú najmenej dvaja a za úplne symbolickú cenu máte perektné, spoľahlivé vyšetrenie aj navrhnutú liečbu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: