Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hlienová zátka, Hemoroidy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    mám taký problém včera ráno mi pravdepodobne odtieklo trochu plodovej vody, potom už netiekla. Bola som u svojho lekára a ten mi po vyšetrení CTG povedal že je všetko v poriadku a poslal ma domov. Ale od večera mám divný hnedkastý hlienovitý výtok. Môže to značiť že onedlho nastane deň D? Termín pôrodu mám až 19.9. bolesti nejako v pravidelných intervaloch nemám len občas mám také ako keby “menštruačné” bolesti ktoré netrvajú viac ako minútu.
    Bojím sa, ale nechcem ísť zasa k doktorovi, lebo ma budú zasa len preháňať ako včera.
    Ďalší z mojich problémov sú vonkajšie hemoroidy, dnes som si kúpila mastičku Procto-Glyvenol to mi poradili v lekárni. Ak náhodou nastane deň pôrodu a nebudem mať vyriešený problém s hemoroidami nebude to mať nejaké následky?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa skôr jedná o vylučovanie hlienovej zátky. Pri podozrení na odtok plodovej vody sa realizuje Temesvariho test, ktorý potvrdí alebo vylúči odtok plodovej vody. Proctoglyvenol si aplikovať môžete. Hemoroidy má veľa tehotných žien, sú spôsobené tlakovými zmenami na cievy malej panvy a dolných končatín. Ak nie sú hemoroidy závažné a nie ste po operácii hemoroidov, nie je to indikácia na sekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pravidelnej kontrakčnej činnosti, odtoku plodovej vody, krvácaní, či nejasnostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.