Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Supanie bradavky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    som 7 rokov po mastopexii laveho a augmentacii praveho prsnika (mierna forma polandovho syndromu). Dojcim aktualne 11 mesacnu dcerku, uz v porodnici som mala na lavej bradavke ragady, ked mala mesiac som mala zapal laveho prsnika prelieceny atb. Lavy prsnik aj napriek pomoci lp ma z casu na cas zacne boliet pri dojceni aj po nom, bolieva ma bradavka, mala som pred par mesiacmi aj asi ekzem (sucha supinata koza, zacervenana, nepravidelny tvar, svrbela) ktory pripisujem tomu, ze ma na tom mieste dcera casto skrabala. Aktualne sa mi zacala supat koza z lavej bradavky, tak by som sa chcela poradit ci je mozne ze je to vazne ochorenie alebo je to supanie sposobene mechanickym poskodenim pri dojceni. Na sone prsnikov som bola 4/2024 a vsetko bolo v poriadku tak nechcem panikarit a znova tam ist ak netreba.

    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba takto bez videnia nálezu je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Olupovanie kože v oblasti bradavky, či dvorca môže byť spôsobené mechanickým dráždením spôsobené kojením. Určite nie je dôvod panikáriť, keďže ste však mali v minulosti problémy s prsníkmi, určite to netreba podceňovať. Ak sa Vám niečo nezdá, môžete sa ísť ukázať Vášmu obvodnému gynekológovi, ktorý Vás eventuálne vie odoslať do mamárneho centra, kde sa na to pozrú lekári, ktorí sa aj tejto problematike venujú. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.