Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prehriatie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať dnes je veľmi dusno tak ležím doma a spím akurát som sa zobudila na to že mi je veeeelmi teplo a zhodou okolností som mala prekryté brucho perinou chcem sa spýtať či hrozí nejake prehriatie bábätka. Samozrejme som takto mohla spať zo dve tri hodiny potom som sa zobudila na neznesiteľné teplo a hneď som sa šla napiť a celá spotená si ľahla opäť no chcem vedieť či bábätku niečo hrozí kedze len brucho a trup som mala obalené žiaľ nechtiac v perine.dakujem za odpoveď som 22+6

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v týchto teplých mesiacoch je potrebné dodržiavať zvýšený pitný režim. Nemusíte sa obávať, plodu sa nič nestalo, dodržujte aj naďalej dostatočný pitný režim.

Podobné otázky

  • Spálenie pokožky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,

    v pondelok sme boli na kúpalisku, kde som sa spálila. Som bledej pokožky, tak tomu asi netrebalo veľa a aj napriek aplikácii ochranného faktoru to nedopadlo dobre a bruško ostalo veľmi červené.
    Pociťujem mierne bolesti v podbrušku a semtam pichanie v pravom boku. Myslíte, že to mohlo mať zlý dopad na bábätko? Veľmi sa bojím a viem, že som to neustriehla. Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na plod môže mať vplyv prehriatie organizmu, ako aj dehydratácia. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Na kožu si skúste aplikovať Panthenol s aloe vera. Pri tehotenských ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Vyšetrenie, či konzultácia u kožného lekára by tiež nebola na škodu.

  • váha dieťatka, prehriatie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, chcela by som sa spýtať 2 otázky ak môžem.

    Som v 35 tt, a za posledných 18 dní mi bruško nenarástlo ani o centimeter. Je to bežné, alebo mám mať dôvod na obavy? pozorovala som u seba zápal diasen, či to nemôže mať súvislosť?

    a ešte 2. otázka, keďže som sa teraz dočítala, že sauna, prehrievanie v tehotenstve je pre plod nebezpečné, chcem sa spýtať, či prehriatie počas spánku v noci môže byť tak isto pre dieťatko zle?

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v poslednom mesiaci tehotenstva Vám už brucho nerastie, dieťa iba priberá na váhe. Saunovanie naozaj neodporúčam, vedie k dehydratácii organizmu. V spánku za normálnych okolností nedochádza k prehriatiu, naopak teplota klesá. Nemusíte sa znepokojovať.