Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kečup

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Viem že asi hlúpa otázka, iba dnes po zjedení dosť veľkého množstva kečupu som si len pre zaujímavosť pozrela zloženie a je tam uvedený konzervant benzoat sodný ( v dnešnej dobe je dosť problém nájsť niečo bez Ecok), preto sa im nevieme celkom vyhnúť, ale pri tomto Éčku ma dosť vystrašil jeho popis. Moja otázka znie či je možné nejaké riziko spojené s tehotenstvom a bábätkom ak som zjedla väčšie množstvo tohto kečupu.

    Vopred dakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako ste správne poznamenali, Ečka sú všade, úplne sa in vyhnúť nevieme. Pod pojmom väčšie množstvo kečupu si predstavujem množstvo, z ktorého by mi bolo nevoľno, prípadne by som všetko vyvrátil. Ak to nie je Váš prípad, netrápil by som sa nad tým. Vo všeobecnosti treba jesť všetko, ale s mierou.

Podobné otázky

  • Kečup-odpoveď

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň,
    Odpovedali ste mi na otázku týkajúcu sa benzoan sodný (v kečupe) - samozrejme že som ho zjedla tak normálne v špagetách, ale väčšie množstvo to bolo ako normálne.

    Podľa Vašej odpovede je teda zrejme že môžem v tehotenstve konzumovať všetko hoci sú tam tie Ecka ale nie každú chvíľu. A tehotenstvu a bábätku to rada neuškodí?

    Prajem pekný deň a vopred dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to presne tak. Samozrejme, sú potraviny, ktoré sa počas tehotenstva neodporúča konzumovať, najmä v I. trimestri, kečup však medzi ne nepatrí.