Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Magnézium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 28tt môžem si dat šumive magnezium s horčikom kvôli unave a bolestiam hlavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, magnézium, teda horčík, môžete užívať. Bolesti hlavy si odsledujte. Odporúčam dostatočný pitný režim, denne vypiť aspoň 2 litre tekutín. V prípade pretrvávania ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

Podobné otázky

  • Krvacanie a spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16tt+6 a tento týždeň som zakrvacala jasnou krvou, následne už tretí deň spinim hnedým spinenim. Spinenie som mala viac menej cely prvý trimester.
    Bola som na kontrole a na ultrazvuku je stále všetko v poriadku. Momentálne len užívam magnezium a tehotenské vitamíny.
    Je prosím tento stav normálny? Resp. je niečo co by som mohla užívať z lekárne volne dostupné na zmiernenie toho spinenia? Lekar mi nepredpisal žiadne tabletky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť Ascorutin a užívať ho v dávke 3x1 tabletka denne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, nakoľko nepoznám nález, ani výsledky vyšetrení, ani všetky informácie a okolnosti. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Magnezium v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor chcela by som sa opytat, ake magnezium by ste mi odporucali, aby sa aj dobre vstrebavalo, beriem aj vitaminy lejdyvita 2, preto aj neviem v akom mnozstve mozem uzivat navyse magnezium, aby ta davka zase nebola prekrocena...momentalne som v 24tt, citim sem-tam pnutie v podbrusku, prirovnala by som to k mensej svalovke, lekar mi odporucil preto brat magnezium, ale pri tom vybere magnezii si neviem dat rady, ktore by bolo fajn...dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť a užívať Magnerot v dávke 3x1 tabletka na deň. V prípade potreby sa dá dávka navýšiť na 3x2 tabletky denne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nalez

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň na poslednom skriningu mi bol zisteny krcok 17.1mm teda skrateny a funneling v tvare V . Cakam dvojicky termin porodu mam na 4.11 mam samcu donosit deti do terminu?
    Som 29 tyzden plody maju 1486g a 1392g maju dobru hmotnost na tento tyzden tehotenstva? Co mozem urobit preto aby som co najdlhsie deticky donosila? Beriem progesterone 500mg vaginalne
    Citim divne bolesti pri maternici a dost casto mi tvrdne brusko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite sa u Vás jedná o rizikové tehotenstvo. Okrem odporúčaných užívaných liekov môžete užívať magnézium v dávke až 3x2 tabletky denne, dodržiavať kľudový režim a postupovať podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Uhlie a magnézium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor chcem sa spýtať pred pol hodinkou som užila magnézium lactas galvex 2 tablety na kŕče a prehnalo má tak som si dala tabletku carbo Max. Chcem sa spýtať lebo sa píše že Carbo Max by sa nemal miešať s magneziom len som si chcela dať pre istotu aby som nezačala hnackovať do rána. Tak že či nevadí že som zmiešala tieto dva lieky som 27+0 tt. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie nevadí. Nepoškodíte si. Na tehotenstvo to nebude mať žiadny negatívny vplyv. Odsledujte si to.

  • Bolesť podbruška a chrbta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,som v 31+2tt,druhorodička.Chcem sa spýtať či je v norme keď cítim bolesť podbruška ako pri menzese,aj cez deň aj v noci,pridali sa k tomu aj bolesti krížov,kostrč(tá má bolieva často mala som úraz pred 2rokmi)popichava ma aj do podbruška občas.Bruško občas tvrdne ,ale Max. 5krat do dňa.Uživam magne B6 Forte 2x1 . Poradňu som mala pred 10dňami,krčok aj všetko bolo úplne v poriadku.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa Vám každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako tlakové, či pichavé bolesti po stránkach podbruška, ako aj pichanie v pošve. Kostrč sa začína odsúvať dozadu, to je tiež normálne. Ak ste mali úraz v zmysle pádu na chrbát, či narazenie kostrče, môže to byť príčinou intenzívnejších bolestí kostrče. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení a nálezy v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Magnézium si môžete navýšiť na 3x1 tabletku. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.