Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Uhniezdovanie

    , Autor: lieno

    Dobrý deň, ako som vám minule pisala s priateľom sme mali nechránený styk počas plodných dni, viackrát. A pár dní už pociťujem bolesť v podbrušku a teplotu mám 37. Môže to byť uhniezdovanim? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Príčin mierne zvýšenej teploty môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa však tehotenstvo nedá vylúčiť. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Vajecnik

    , Autor: Hliva

    Dobry den, viete mi poradit? Posnazili sme sa o babatko prvy krat a citim lavy vajecnik. Citim tam take tlaky. Pozerala som aj obrazok maternice ci to nemoze byt uhniezdovanie vajicka na lavej strane maternici ale vyzera to skor na vajicko. Moze to byt este z ovulacie alebo z niecoho ineho? Doteraz som nikdy po ovulacii necitila pretrvavajuce bolesti ani tlaky na jednej dominantnej strane. Inak nemam ani ziaden vytok naznacuji zapalu vajecnika nemala by som mat ani z coho zapal v podstate. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí môže byť viacero. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať aj o ovulačné bolesti, ktoré môžu trvať aj dva, tri dni. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • možné tehotenstvo

    , Autor: Ada123

    Dobrý deň, prosím vás mám otázku. Môj cyklus je v rozmedzí od 27 - 30 dňový, včera na 25DC som si našla na nohaviciach kus ružového vytoku, ozaj len máličko, v ten deň som sa cítila byt unavená a mala som pocit zvýšenej horúčky len som nemala doma teplomer tak som si nemohla zmerať teplotu, tak isto mám zvýšené akné . Dnes mám už len silný mliečny výtok a cítim take jemne pobolievanie v podbrušku a mám citlivé prsia. Je možné, že sa jednalo o uhniezdenie vajíčka? A kedy si mozem spraviť najskôr test aby mi mohol ukázať pripadne pozitívny výsledok ? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jednalo o uhniezďovanie vajíčka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Špinenie v čase MS / tehotenstvo

    , Autor: Eris

    Dobrý deň. V prvom rade sa Vám chcem poďakovať za odpoveď. Chcem sa ešte opýtať na jednu vec. MS mi mešká len pár dní - vyšiel mi pozitívny teh.test. Od dnes mam bezovo- svetlohnedy výtok. Preventivku som mala pred 2 mesiacmi - sono aj cytologia ok. Test sa chystám o tyzden zopakovat . Chcem sa opytat na ten hnedasty výtok. Čím môže byt spôsobený, ak bola preventivka ok? Je prípustný na úplnom začiatku tehotenstva? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o uhniezďovanie a tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotná?

    , Autor: odbornik6

    s priateľom­ sa snažíme o drobčeka­ :-) ) mrcha má prísť 3-5.2, od styku je to týždeň aj čosi. Robila som dva tehotenské­ testy,lenž­e boli NEGATÍVNE­ :-/ mám divné pocity v podbrušku,­nafúknuté brucho, ráno napínanie,­ a napnuté prsia(potr­eba nosiť podprsenku­ takmer stále), a taktiež únava. Môžem byť tehu? :-) ) , Tie priznaky ,moze to byt aj uhniezdovanie vajicka?? :-)) p.s.:pobolievaju ma prsia. Myslím že Menzes to nebude,nikdy som pred ani počas takéto priznaky nemala,ani bolesti

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pri nechránenom pohlavnom styku, môže ísť vždy o graviditu, na jednej strane nešpecifické príznaky na druhej strane môže ísť o silnú túžbu byť tehotná. Test si urobte v čase očakávenej menštruácie, nie skôr. Držím palce!

  • Duphaston

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň
    Som po 4 potratoch, všetky do 3 mesiaca tehotenstva. Teraz som tehotná 5tt. Mám zistené trombofilné mutácie, ktoré moja hematologička nepovažuje za závažné (injekcie na riedenie krvi mi chcela vždy predpísať až od 4 mesiaca tt, vzhľadom k potratom). Ale pri konzultácii v špecializovanom centre asistovanej reprodukcie, mi bolo vysvetlené, ze tieto mutácie pre mňa nie sú nebezpečné, ale pre zárodok áno, a spolu vytvárajú krvné zrazeniny, a upchávajú tie jemné cievky embrya. Dostala som odporúčanie užívať hneď po potvrdení tehotnosti nízkomolekulový heparin-injekcie. Užívam teraz Clexane0,2. Gynekológ mi predpísal aj Duphaston, ascorutin+beriem kyselinu listovú. Nešpiním. Ale podotkol, že Duphaston podporuje tehotenstvo, ale aj zrážanie krvi. Konzultovať som to mala s hematologičkou, ktorá povedal, že môžem aj Duphaston. Aký je Váš názor? Predtým som aj užívala Duphaston a nepomohol. Tak mám strach, aby teraz nezvýšil tu zrážanlivosť a tak tie injekcie nebudú postačovať. Dávku Clexanu chce hematologička ponechať ešte 2-3 mesiace.
    Prepáčte za rozsiahle vysvetľovanie:-)
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    neustále sa vedú spory s gynekológmi a hematológmi ohľadne zrážanlivosti krvi a opakovaných potratov a súvislosti medzi nimi. Osobne súhlasím s názorom lekára z centra asistovanej reprodukcie. Presne ako vraví, hoci pre vás spomínané mutácie nemusia byť závažné pre embryo a jeho uhniezďovanie áno. Užívajte Duphaston, Ascorutine a Clexane. Držím palce.