Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenske radosti

    , Autor: Asti

    Dobry den pan doktor.
    Mam trochu bizarnu otazku, aj ked viem, ze isto nie som jedina. Som druhykrat tehotna (1xMA, 1xsekcia pred 2 rokmi), aktualne 11tt. Stava sa mi obcas, ze sa zobudim na spontanny orgazmus. Nijak to neboli, nemozem povedat ze je to neprijemne, ale tie stahy su pomerne silne. Nemoze to nejak ovplynit tehotenstvo, pripadne vyvolat spinenie? Zo spinenia mam docela strach lebo vas len zavru do nemocnice a aj tak nikto nepovie z coho to bolo. S manzelom sme sa dohodli ze pohlavny styk budeme mat az v 2 trimestri, pre istotu...samozrejme tie spontanne orgazmy neviem nijak ovplyvnit, myslite, ze je to aj tym, ze momentalne abstinujem? Este podotazka: pri tych stahoch citim, ze sa mi stahuju aj brusne svaly na jednej strane...a to uz vobec nechapem, este sa mi to nikdy nestalo...nuz, v tehotenstve je vsetko hore nohami...dakujem Vam za odpoved a prajem pekny vikend :-)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keby ste namali orgazmus, špinenie do 16. týždňa tehotenstva súvisí najčastejšie s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Čo sa týka orgazmu, nebol jednoznačne dokázaný negatívny vplyv orgazmu na tehotenstvo. Počas tehotenstva dochádza k hormonálnym zmenám, každá žena vníma tehotenstvo pomerne individuálne. Tak ako niektoré ženy nepociťujú nevoľnosti počas tehotenstva, tak niektoré ženy nedokážu dosiahnuť orgazmus a naopak. Skúsiť môžete užívať magnézium, prípadne aj Guajacuran. Odsledujte si to.