Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mohla to byt plodova voda?

    , Autor: Jani77

    Dobry den pan doktor, dnes sa mi po gynekologickom vysetreni stalo, ze som si nasla na spodnom pradle vacsi mokry flak, ktory bol akoby s primesou ultrazvukoveho gelu, ktory pouzil lekar pri vaginalnom vysetreni krcka maternice. Vsimla som si to az ked som bola doma, takze som sa uz nevedela vratit do ordinacie, ale znervoznila som sa, ze ci to nahodou nemohla byt plodova voda? Pri vysetreni bol krcok uzatvoreny, CS0, lekar mi nehovoril ziadne ine informacie, ze by bolo v nieco v neporiadku. Zobral moc a vaginalnu kultivaciu, kedze som k nemu prisla s miernymi bolestami v podbrusku. Som v 17tt+3. Je mozne ze to bola plodova voda alebo to bol len tehotensky vytok vo vacsom mnozstve po vysetreni? Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o vaginálny výtok, navyše, ak ste dnes boli vyšetrovaná a bol použitý aj gél. Realizujte si intímnu hygienu a odsledujte si to. Takto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.