Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ako casto mam citit pohyby?

    , Autor: Lub1a

    Dobry den,
    chcela by som sa opytat, ako casto by som mala citit pohyby v 22./23.tyzdni. Niekedy citim dieta intenzivne 2-3 dni, no niekedy sa aj na dva dni "vypne" alebo citim len jemne vlnky. Je to normalne, ze jeden den je dieta velmi aktivne a na dalsi den sa ledva ozve?

    Zaroven sa chcem opytat, ci uzivanie Aspirinu Protect sposobuje nejake tazkosti. Uzivam 150mg vecer ako prevenciu preeklampsie. Uz druhy tyzden si vsimam, ze ked si dam tabletku a lahnem si, do 10 min ma rozboli podbrusko. Vzdy len vecer v posteli. Moze to mat suvis?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, cítenie pohybov plodu je individuálne u každej ženy. Plod si žije v maternici vlastný život, má svoj vlastný svet. V čase, keď vy spíte, plod môže byť aktívny a naopak. Záleží tiež aj od toho, či je žena prvorodička alebo viacrodička. Tak ako všetky lieky, aj Aspirin Protect môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého. Ochorenia tráviaceho traktu, ako je porucha trávenia, bolesť brucha a žalúdočno-črevné bolesti sa môžu vyskytovať, zriedkavo aj zápal tráviaceho systému, zúženie, až obštrukcia čriev, žalúdkové alebo dvanástnikové vredy, veľmi zriedkavo spojené s možným krvácaním, či ich prasknutím. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.