Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Otehotnenie

    , Autor: Mirka113

    Dobrý deň. S manželom sa nám nedarí otehotnieť. Manžel ma od detstva zrastenú predkožku. Semeno sa dostane bez problémov von, len nemá taký výstrek asi ako iní muži. Môže byť toto problém pri otehitnení aj keď semeno vyjde v pohode von? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevylučujem, že urologický problém u manžela môže spôsobovať problémy s otehotnením. Nemusí to však byť príčina sterility. Ak sa aj napriek pravidelnému pravidelnému pohlavnému styku, aspoň 2 až 3 krát týždenne nedarí otehotnieť po dobu cca jedného roka, je vhodné pouvažovať o návšteve centra asistovanej reprodukcie.

Podobné otázky

  • otehotnenie s kondómom

    , Autor: Anne789

    Dobrý deň, chcela by sa opýtať… s priateľom sme mali pohlavný styk na moje plodné dni a vždy “používame dvojitú ochranu” - kondóm, a vysunutie tesne pred vyvrcholením. Tentokrát to však priateľ nestihol a spravil sa do kondómu ale vo mne (nie hlboko pretože sa to stalo ako do mňa chcel opäť vošiel) Kondóm som skontrolovala a na dotyk a pohľad okom bol nepoškodený a plný. Tabletku po som nevzala no mám obavy, je nejaká šanca, žeby som mohla otehotnieť? Ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku s kondómom, ak navyše nedošlo k jeho poškodeniu, tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • Cvičenie pri snahe o bábätko

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň,

    začali sme sa snažiť o bábätko, minulý rok som prekonala 2x potrat - 1x prestalo biť srdiečko v 9tt, 1x anembryomola. Mame absolvované vyšetrenia aj problém bol zrejme nájdený. Chcem sa spýtať, cvicim uz asi 4 mesiace doma s malou zaťažou. Môžem v cvičení bežne pokračovať alebo je v čase po ovulácii potrebne byť opatrnejšia, pripadne robiť si test nejak skôr? Alebo môžem bežne cvičiť, teda aj na brucho, kým nebude menštruácia meškať?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, “bežné” cvičenie nemá vplyv na otehotnenie, ani na samotné tehotenstvo, takže môžete cvičiť aj naďalej. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr to naozaj zmysel nemá. Odsledujte si to.

  • Botox na začiatku tehotenstva

    , Autor: Lienka6

    Dobrý deň pán doktor,začiatkom októbra som si dala pichnúť botox do čela proti vráskam a len teraz som zistila že som tehotná. Tehotenstvo sme neplánovali,ostala som v šoku a veľmi sa bojím aby bolo bábätko v poriadku,myslíte si že to mohlo uškodiť?Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď je tehotenstvo kontraindikáciou k aplikácii botulotoxínu, ide o lokálnu aplikáciu botulotoxínu, ktorý je lokalizovaný iba v koži. Vplyv na otehotnenie, ani tehotenstvo to nemá. Plod to neohrozuje, nemusíte sa obávať.

  • Tetovanie a otehotnenie

    , Autor: Marci12

    Dobrý deň pán doktor. Je po tom, ako si žena dá tetovanie nejaká doba, ktorú by mala počkať na to kým sa bude snažiť o bábätko? Alebo to nemá žiadny vplyv a môže sa snažiť hneď?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky hrozia po tetovaní niektoré infekcie, ktoré možu mať vplyv na tehotenstvo. Ak žena otehotnie skoro po tetovaní, kedy ešte nie je tetovanie úplne dokončené a plocha zhojená, koža je vplyvom tehotenských hormónov oveľa citlivejšia a tetovanie by sa nemuselo zhojit adekvátne a výsledok by nemusel byť podľa očakávaní. Nie som však tatér a nemám skúsenosti s tetovaním, preto sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Určite je však vhodnejšie počkať na úplné zhojenie tetovania a až tak sa snažiť otehotnieť, prípadne odložiť tetovanie na čas po pôrode a po skončení kojenia.

  • Rada pre otehotnenie

    , Autor: Adkapuf

    Dobry den, vopred vas prosim pozriet sa nam moje slova aj z ludskeho hladiska. Racionalne mi nejde do hlavy ako je mozne ze sa smazime a snazime a nic. Aj ked sme dvaja zdravy mlady ludia. Doktori s nami nic nekonzultuju pokial sa nesnazime viac ako rok. Pre mna to je strata casu.pretoze ak by s nami vevi konzultovali a skusali by sme tak by sme mozno na nieco aj prisli a nie po vyse roku mozno nieco najst.. jedine co bol ochotny po dohovore tak ma prezfel a povedal ze mam dobru maternicu a uz sa mi aj tvori vajicko a povedal mi datum ovulacie. Ale teda nie som tehotna. Viete mi podat nejaky oporny bod? Preco to tak je ? V com moze byt problem? Nemam sa na koho obratit. Viem kedy mam ovulaciu, dobre sa stravujeme, nestresujeme, pouzivame vitaminy..
    Jedine co tak mam slabsiu imunitu a nizsie biele krvinky ale ziadna hroza. Moze byt toto problem? Na hematologii mi povedali ze nie. Su nejake pohyby kde si znicime vajicko ktore sa chce implantovat? Hocico..hocijake rady, jedlo, atd
    Nejake rady ? Prosim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri snahe otehotnieť sa odporúča praktizovať nechránený pohlavný vaginálny styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie len počas očakávanej ovulácie. Za predpokladu, že máte nechránený pohlavný styk vo frekvencii podľa odporúčania a aj napriek tomu sa Vám nedarí otehotnieť, záleží od viacerých okolností. Doplniť sa môže hematologické, endokrinologické, imunologické a genetické vyšetrenie. Nepoznám však Váš vek, ani vek partnera, ani či sa na niečo liečite, ani ďalšie informácie, okolnosti, či nálezy, preto je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť.