Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Štítna žľaza a tehotenstvo

    , Autor: Lub1a

    Dobrý deň prajem, som v 7tt a bola som na kontrole ŠŽ. Som v pozorovaní, lebo v puberte mi prepuklo ochorenie ŠŽ, no už rok a pol som bez liečby. Výsledky z endokrinológie sú TSH 3,7 a T4 17,03 + zvýšené všetky protilátky. Takéto výsledky sa mi držia už asi rok, TSH sa nehýbe hore ani dole. Dokonca ani po otehotnení. Doktorka povedala, že je to zastabilizované, lieky nie sú potrebné a bude ma sledovať cca každé tri mesiace. Predsa mám obavu, keďže všade počúvam, že TSH by malo byť okolo 2,0. Mám sa dožadovať konzultácie inde? Môže to negatívne ovplyvniť plod? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka na endokrinológa. Ak endokrinológ na základe vyšetrení, výsledkov a anamézy zhodnotí, že nie je potrebná žiadna liečba, zatiaľ iba sledovanie zdravotného stavu, postupujte podľa odporúčaní endokrinológa. Ak ste boli v minulosti liečená, či sledovaná na štítnu žľazu, hodnoty mať úplne v norme asi nebudete. Je na zvážení endokrinológa, či Vám liečbu nasadí alebo nie.

Podobné otázky

  • stitna zlaza a tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    Dobry den pani doktorka, som v 15t tehotenstva. Minuly rok mi diagnostikovali zvysene protilatky proti stitnej zlaze. Lieky mi endokrinologicka nepredpisovala s tym, ze v pripade tehotenstva mam prist na krv. V 7t mi bola robena kontrola, hormony v norme, protilatky stale zvysene. Dalsia kontrola podla endokrinologicky ma byt az po porode. Chcem sa opytat, ci v ramci tehotenskej poradne do porodu by mi mala byt brana krv na stitnu? Moj gynekolog sa orientuje podla zaveru od endokrinologicky, ze je to v poriAdku.
    Tiez by som sa chcela este uistit, ci Betadine vaginalne tablety mozu nejakym sposobom ohrozit moju tehotnost. Po konzultacii s mojim lekarom, nemalo by sa nic stat.
    Dakujem Vam velmi pekne!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    postup vášho lekára je absolútne v poriadku, kontrolné odbery na štítnu žľazu až po pôrode a betadinove čipky v gravidite sú taktiež v poriadku.