Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vitamíny v tehotenstve

    , Autor: Naty2510

    Dobrý deň , som v 20 týždni tehotenstva , v prvom rade ďakujem za všetky vaše rýchle zodpovedané otázky :)
    Cely prvý trimester som užívala Femibion vitamíny tabletky a všetko super , teraz som prešla do druhého trimestra tak som si kúpila Femibion2 a tiež užívam každý deň . Chcem sa spýtať či je zdravé pre bábätko každý deň užívať Femibion, popritom užívam aj magnezium tabletky . Chcem vedieť či bábätko nebude príliš veľké pri narodení pri používaní Femibionu počas celého môjho tehotenstva , najbližšiu gynekologickú prehliadku mám tento štvrtok tak sa plánujem spýtať na to svojej doktorky tiež ale zaujíma ma tiež aj vás názor , vopred ďakujem za info :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenské vitamíny nemajú vplyv na veľkosť plodu. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Vitamíny v tehotenstve

    , Autor: otázka dňa

    Dobrý večer,
    Som v 16.tt a chcem sa poradiť čo sa týka vitamínov aktuálne užívam kyselinu 400, vitamíny pre tehotné od značky Livsane tie užívam v priebehu dňa. Večer pred spaním užívam anopyrin 150mg na riedenie krvi (odporúčané gynekológom) a hodinu NATO ešte probiotiká pre tehotné. Sú tieto vitamíny Livsane v poriadku? Presnejšie obsahujú napríklad kyselinu 400 a + samostatnú kyselinu 400 tiež užívam alebo môžem už kyselinu samostatnú vynechať a užívať, len tie tehotenské vitamíny? (Aby zbytočne som to nepreháňala s vitamínmi stretla som sa s viacerými názormi)... Taktiež sa chcem poradiť či môžem používať gél aloe Vera, aby som predchádzala striam na zadku a brušku.
    Za vašu skorú odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tehotenské vitamíny obsahujúce kyselinu listovú v dávke 400ug, nie je potrebné užívať aj samostatnú kyselinu listovú. Spomínaný gél môžete užívať.