Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotná

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň môžem sa spýtať 17.4 som spontánne potratila hcg test mi robili 20 mala som už negatívni. Menštruáciu som ešte nemala tak som si robila test a vyšiel mi pozitívny je možné že som tak skoro otehotnela alebo je to s obdobia keď som ešte bola tehu v apríli

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod na realizáciu tehotenských testov, tie ešte môžu byť pozitívne, v závislosti od okolností. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Soolantra krem

    , Autor: JPM

    Dobrý deň
    Manžel dostal na koznom krem soolantra
    Ja som tehotná
    Krem obsahu okrem iného invermektin
    Mame pri pohlavnom styku používať ochranu ? Ako je to prosím s možným prestupom látok z liekov a krémov do ejakulátu?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod na používanie kondómu. Krém, ktorý sa aplikuje na tvár, si neaplikujete Vy, navyše ste tehotná, nerozumiem preto súvisu možného prestupu do ejakulátu. Je to v tomto prípade nepodstatné a na Vás to žiadny vplyv nemá.

  • Tehotná po sekcii

    , Autor: aond

    Dobrý deň, prosím o radu. 3 mesiac po sekcii som znovu tehotná. Lekár mi povedal že vajko je usadené na jazve. Aké to bude mať následky? Môj gyn ma o nich zatiaľ neinformoval.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Otehotneli ste však extrémne skoro, jazva na maternici ešte nebude dostatočne zhojená. Navyše, ak došlo k uhniezdeniu v jazve, za týchto okolností bude s najväčšou pravdepodobnosťou potrebné tehotenstvo ukončiť. Po sekcii ste mali byť informovaná a poučená o ďalšom tehotenstve, prevencii včasného otehotnenia, či plánovania ďalšieho tehotenstva po cisárskom reze. Najvhodnejšie je sa informovať v prípade nejasností u vyšetrujúcich lekárov, ktorí najlepšie poznajú nález, ako aj všetky okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám budú vedieť vyjadriť.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: sofi172

    Dobrý deň, s priateľom sme praktizovali petting v čase ovulácie, cez oblečenie. Priateľ vravel, že predejakulačný sekrét neprešiel cez jeho nohavice, ale prirodzene ma chytil stres. Je možné takto otehotnieť? Mám ešte 8 dní do MS, ale bolí ma oblasť podbruška a mám biely
    hrudkovitý výtok. V minulosti som trpela na mykózy a myslím si, že či tento výtok nebude zo stresu (teda návrat mykózy), ale neviem si to dať do súvislosti s tou bolesťou podbruška. Mohlo by to byť zo stresu? Alebo aj ako dôsledok preťaženia svalov po maratóne, ktorý som včera behala? Stresujem už zo všetkého...vopred ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za týchto okolností tehotná nebudete. Podľa opisu sa skôr jedná o mykózu, či zmiešanú formu vaginálnej infekcie. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 až 12 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Je možné ťehotenstvo?

    , Autor: JanaI2

    Dobrý deň,
    priateľ sa mi urobil na brucho, avšak trochu ejakulátu sa dostalo aj na ohanbie, neviem či niečo stieklo aj k pošve.. Hneď som sa išla osprchovať. Je možné, že by smermia takto prežila, dostala sa k vajickovodu a došlo by k počatiu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nepraktizovali nechránený pohlavný styk, za daných okoloností tehotná nebudete.

  • Škvarkove pagáče

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň a môže tehotná škvarkove pagáče ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod, prečo by nemohla. Ak Vám chutia a nie je Vám z nich ťažko, môžete ich konzumovať.