Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,882 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Uzlina

    , Autor: Adela372

    Dobry den pan doktor. Som na začiatku tehotenstva (7tt) Na krku sa mi dost zvačšila uzlina, niesom chora ani sa zle necitim. Moze to byt nejakou hormonalnou zmenou? A moze to mat vplyv na plod ked nemam teploty ani nic? Pred nejakym casom som mala to iste len bola uzlina menšia, bola som na sono aj na krv a všetko negativne. Len teraz sa bojim ked som tehotna aby nenastal nejaky problem. Dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka uzliny, nie je to otázka na mňa. K tomu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Na tehotenstvo to nemusí mať žiaden vplyv. Je vhodné ju však skontrolovať.

Podobné otázky

  • Bolesť hrdla, zväčšenie uzliny v tehotenstve

    , Autor: michaela4

    Dobrý večer pani doktorka. V prvom rade by som sa Vám chcela poďakovať za Vašu predchádzajúcu odpoveď a tým aj pomoc. Som približne v 16 týždni tehotenstva a približne pred mesiacom ma dosť bolelo hrdlo, čo som liečila najmä šípkovým čajom, medom a kloktaním soľného roztoku. Bolesť prešla no na pravej strane krku som si nahmatala zväčšenú uzlinu (cca 1cm). Bolesť hrdla sa priebežne vracia, hrdlo je zčervenané no uzlina za posledné 4 týždne nezmizla. Výter z hrdla a nosa bol negatívny. Chcela by som sa opýtať, či by prípadná infekcia, ktorá spôsobila zväčšenie uzliny, mohla ublížiť bábätku, resp. či by zväčšenie uzliny mohlo znamenať aj niečo vážnejšie ako následok infekcie, je to v tehotenstve možné? Cítim sa však celkom dobre, teploty nemám. Ďakujem pekne za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    počas tehotenstva je imunitný systém zmenený, preto zväčšená uzlina môže byť pretrvávajúcim následkom infekcie. Na druhej strane nie je správne podceňovať to a o pár týždňov opäť navštívte lekára. Predpokladám, že išlo len o lokálnu infekciu a dieťatko to nijak neohrozilo.