Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pád na koleno

    , Autor: Baru

    Dobrý deň,

    Chcela by som sa poradiť ohľadom pádu na koleno. Som takmer v 23.týždni tehotenstva a dnes sa mi podarilo zakopnúť a spadnúť na ľavé koleno. Nič iné som si neudrela, nebol to pád na bok ani na brucho, vyslovene som si len narazila koleno a hneď som sa postavila, ale aj tak by som sa chcela poradiť, pretože na internete písali, že otrasy môžu byť tiež nebezpečné, no konkrétne o mojej situácii som žiadne info nenašla.

    Okrem toho, že ma bolí koleno nemám iné ťažkosti, ani žiaden výtok, ani krvácanie, malý sa už viackrát od pádu pohol (asi ho to zobudilo). Pevne verím, že by to malo byť v poriadku, keďže som si okrem kolena nič nenarazila, len som sa zľakla, ale aj tak sa chcem spýtať na Váš názor.

    Mala by som ísť preistotu na gynekologickú pohotovosť, alebo až keby sa objavili nejaké ťažkosti? Mám mať cez víkend kľudový režim alebo ho môžem stráviť ako zvyčajne?

    Vopred veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, plod je v maternici dobre chránený. Ak nedošlo k pádu na brucho, alebo k udretiu brucha, plodu by sa nemalo nič stať. Nemusíte sa obávať. Podľa mňa sa nemusíte obmedzovať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, eventuálne tehotenskú pohotovosť.