Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,413 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Rtg zubov v tehotenstve

    , Autor: Jana222

    Dobry den, prosim Vas, moze rtg zubov s pouzitim iba ochranneho limca bez vesty v 6., 7. alebo 8.tyzdni tehotenstva sposobit potrat? Ide o rtg BTW. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
    Dobrý deň, ak bola realizovaná iba panoramatická snímka zubov, na vývoj embrya to vplyv mať nebude.



    Dobry den, boli realizovane dve snimky bite-wing v sede, predpokladam ze tie intraoralne alebo zahryzove, na zistenie zubnych kazov.
    Tam je nejake riziko?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, panoramatické RTG zubov je zamerané iba na danú oblasť a aj v tehotenstve je to bezpečné.

Podobné otázky

  • Rtg zubov v tehotenstve

    , Autor: Jana222

    Dobry den, prosim Vas, moze rtg zubov s pouzitim iba ochranneho limca bez vesty v 6., 7. alebo 8.tyzdni tehotenstva sposobit potrat? Ide o rtg BTW. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bola realizovaná iba panoramatická snímka zubov, na vývoj embrya to vplyv mať nebude.