Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 34+4 tt

    , Autor: @NaNa

    Dobrý deň chcem sa spýtať som momentálne v 34+4tt a kupila som si čaj z ostružliny malinovej kedy by som mohla začat s jej pitím a môžem už v tomto týždni pocitovať také stahovanie pod bruškom? 30.12. Som bola u svojho gynekologa v tedy som bola v 33tt a ked mi spravil sono tak mi povedal že malá ma 2500g a že podľa ultrazvuku je to už skoro 35tt nemala som nikdy presný cyklus menzesu a ovuláciu som nemala v strede ale až na konci v každom mesiaci ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek tomu, že sa uskutočnilo niekoľko štúdii na zvieratách a zopár na tehotných ženách, stále vieme veľmi málo o konkrétnych účinkoch listu malinovníka na pôrod. Do ukončeného 36. týždňa tehotenstva nemá zmysel konzumovať ani piť prípravky, či preparáty, od ktorých sa sľubuje urýchlenie pôrodu.

Podobné otázky

  • Krvacanie

    , Autor: ika057

    Dobry den pan doktor. Som 34+4 tt, vcera vecer som zacala krvacat, utekala som na pohotovost. Cervix 1.5, polotuhy, branka uzavreta, klenby ++, pv neodteka, uterus norm. BFR 140/min, undul.typ krivky s akceleraciami, bez deceleracii. Kontrakcie negat., fyz.reaktivnyctg zaznam. Akcia+, pohyby+, 2350g. Lekar mi na zaver iba povedal, ze vsetko je v poriadku. Su tie vysledky ok a cim mohlo byt sposobene to krvacanie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu nález máte v poriadku. Príčin zašpinenia, či zakrvácania môže byť viacero, od pohlavného styku, cez prasknutie kapilárky, či cievky v krčku maternice, ktorý je teraz výrazne prekrvený, ... Ak sa stav upravil, nemusíte sa znepokojovať. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.