Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo a styk

    , Autor: Eris

    Dobrý deň, aký je Váš názor na styk počas prvých týždňov tehotenstva ? Som asi v 6.tt. Po styku som mala dva dni svetlohnedý výtok bez ďalších ťažkostí. Mohlo to ublížiť bábätku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či zakrvácanie, do 16. týždňa tehotenstva môže vyskytovať , najmä kvôli tvoriacim sa cievnym prepojeniam medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak nemáte žiadne ťažkosti, pohlavný styk mať môžete. Na zárodok to vplyv nemá.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo a styk

    , Autor: pedriiik

    Dobrý deň pán doktor, mám asi takú citlivejšiu otázku. Som zatiaľ na úplnom začiatku tehotenstva a chcem sa spýtať na váš názor či je možné že odkedy som tehotna mi môže spôsobovať problém keď mame s partnerom sex samozrejme si už pozor nedávame ale akoby ma ejakulát začal dráždiť. Myslite že môže byt tým že som tehotna ? Že bude lepšie si zasa začať dávať takzvane pozor aby som už neprišla do kontaktu s ejakulatom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vplyvom hormonálnych zmien, ku ktorým v tehotenstve dochádza môže byť aj zmenená citlivosť na niektoré látky, napríklad aj ejakulát. Môžete vyskúšať prezervatív a odsledovať si to. Neviem sa Vám k tomu takto viac vyjadriť.

  • Tehotenstvo a styk po potrate

    , Autor: jaja117

    Dobry den, 7.8. Som bola na kontrole po spontánnom potrate bez kyretaze - uz som bola vycestena a po 3 dnoch uz uplne bez krvácania.
    Chcem sa informovat kedy mozem zacat cvicit vo fitku (gynekolog mi povedal ze mozem hned alw nejako sa mi to nezda :/) a kedy mozeme mat normalne styl (samozrejme zatial s prezervatívom …
    O babatko sa mozeme snazit uz po prvej menstruacii?
    Posledna otazka je ze bol mi predpísaný doxyhexal 200mg na vaginozu, mozem ho uz po potrate zacat uzivat? Dakujem :))

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak už nekrvácate a nemáte žiadne ťažkosti, pohlavný styk mať môžete. Odporúčam chránený pohlavný styk. Najlepšie je počkať aspoň 2 - 3 mesiace od potratu, aby sa maternica stiahla a dostala do "menštruačného režimu" a tak sa opäť snažiť otehotnieť. Užívať môžete začať kyselinu listovú v dávke 400ug denne. Ak nepociťujete dyskomfort v pošve, vhodnejšie by bolo realizovať kontrolný výter z pošvy. Nepoznám však výsledky vyšetrení, na základe ktorých Vám bol Doxyhexal predpísaný, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.