Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,013 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť kĺbov

    , Autor: Lienka_23

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať čo by som mohla brať na bolesť kĺbov. Začali ma trápiť hlavne bedrové, obzvlášť jedna strana. Je jedno na ktorom boku v noci ležím, v jednom kuse sa budím na to, že sa musím prehodiť na druhú stranu kvôli bolesti... Už sa pridali aj kolená , ráno.... Poradili mi Dolgit krém, ale neviem či to môžu tehotné.
    Som v 28tt.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na ortopéda. Dolgit sa počas tehotenstva a dojčenia môže použiť iba krátkodobo a nemá byť použitý v III. trimestri tehotenstva vzhľadom na možnosť ovplyvnenia priebehu pôrodu a nebezpečenstva zvýšeného krvácania. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam realizovať ortopedické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Bolesť kĺbov v tehotenstve

    , Autor: Anna

    Dobry deň. Chcela by som sa opýtať, či je v tehotenstve normálna bolesť kĺbov. Som v 4 mesiaci tehotenstva a už asi mesiac prechádza bolesť skoro cez každý kĺb. Začalo to ramenom, prešlo na koleno, zápästie a najnovšie to je bolesť bedrových kĺbov. Predtým som nemala žiadne problémy s kĺbmi. Z výsledkov nemám v tele žiadny zápal. Čo môže byť príčina prípadne ako sa bolesti zbaviť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, organizmus ženy je počas tehotenstva zaťažovaný vo viacerých smeroch. U ženy prebiehajú hormonálne zmeny, ktoré sa počas bežného života mimo tehotenstva nevyskytujú. Ak je žena náchylná k nejakým ochoreniam, či oslabeniu nejakého systému organizmu, prejaví sa to práve počas tehotenstva, hoci počas bežného života nemusí mať žena žiadne problémy, teda ani o nich nevie. Keďže sa nejedná o gynekologický problém, hoci nevylučujem, že je navodený tehotenstvom, neviem Vám pomôcť viac, ako Vám odporučiť navštíviť ortopéda.

  • zápal

    , Autor: cestounecestou

    Dobry den,

    rada by som sa opytala aj na vas nazor ohladom vysledkov a opisovanych problemov. Som momentalne v 32tt a bolo mi zistene velke mnozstvo leukocytov v moci (tiez 2 tyzdne dozadu zvysene v krvi- no nie tak zasadne ako v moci). Doktor mi to ozrejmil tak, ze norma je do 15 a moje vysledky su 96. nasadil mi antibitoika Suprax. Opisala som mu ale aj bolesti v pravom boku, zasahujuce az do podbruska vpravo, tiez bolest klbov. Na to mi vsak nic nepovedal, iba, ze je to zapal. Mozem to teda povazovat za sprievodny jav zapalu mocoveho mechura? ten som uz totiz zazila, a bolesti som mala skor pri moceni, nie chrbat ci podbrusko.

    dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať priamo o zápal močového mechúra, ale aj ja vyššej úrovni močového traktu, ako je močový mechúr. Ak neboli v moči prítomné baktérie, nemusí sa jednať vôbec o bakteriálny zápal, ale o zápal spôsobený mechanickým útlakom plodu na močovody. Takto sa však neviem bližšie objektívne vyjadriť.