Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,303 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruačné bolesti

    , Autor: Tarkaaaa

    Dobrý deň , som 24t2d a mám menštruačné bolesti aj bolesti krizov, nie sú silné ale mám ich a ani magnézium veľmi nepomáha . V pondelok som bola na pohotovosti a vyzeralo všetko ok aj na ozvy som bola a všetko vporiadku.a dneska zase tie bolesti. Scoho môžu byť tieto bolesti ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica môže byť dráždivejšia vplyvom viacerých okolností. Ak bolesti budú pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne gynekologickú pohotovosť. Je možné, že bude potrebná hospitalizácia, nasadenie progesterónového bloku a infúznej magnéziovej liečby. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Florencia 5

    A ešte sa chcem spýtať či sú normálne také menštruáčne bolesti v 10 tt. Či to môžem brať ako rozťahovanie maternice?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolestivý poslíčkovia v 36tt

    , Autor: Lenik1999

    Dobrý deň pán doktor, už dlhšiu dobu ma trápia dosť silný poslíčkovia, mám ich dnes a naposledy som ich mala pred týždňom. Cítim naozaj silne menštruačné bolesti a bolesti v krížovej oblasti aj celý deň, na druhý deň ani stopy po poslíčkoch. Je to normálne? Do nemocnice som nešla keďže nejde o presne intervaly medzi bolesťami. Ešte pripomeniem ze bruško mi vôbec netvrdne. Ďakujem za vašu odpoveď. Prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, v 36. týždni sa už môžu vyskytovať poslíčkovia, najmä vo večerných hodinách a v noci. Jedná sa najmä o bolesti v krížoch a v podbrušku. Je to pomerne časté a normálne. Odsledujte si to. Pri pravidelných kontrakciách, odtoku plodovej vody, či krvácaní navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Pichanie v podbrušku a bolesť krížov

    , Autor: Sereia95

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, či je normálne, že ma v 27 tt. bolí v podbrušku. Bolesť je ako pri menštruácii. Taktiež pociťujem bolesť v krížoch. Krvácať nekrvácam. Bolesť pociťujem hlavne v noci. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako menštruačné bolesti v podbrušku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsiť môžete magnézium. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Svalovica v pošve

    , Autor: Galia18

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, momentálne som v končiacom 37tt, a mám druhý deň pocit akoby mám svalovicu v pošve aj keď chodím aj keď sedím ale na dotyk ma neboli. Akurát dnes som dobrala Atb Macmiror vag. , pretože v 36tt mi bola zistená bakt. Z kultivacie. Chcem sa spýtať o čo sa môže jednať , keď mám také pocity v pošve ?
    Nemám ani menštruačné bolesti ani iné bolesti brucha. Čisto len tam dole akoby svalovicu.
    Ďakujem :))

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pichavé bolesti, akoby v pošve, môžu byť ako dôsledok napínania sa väzov závesného aparátu maternice. Maternica nesie svoju záťaž, čo predstavuje záťaž aj pre väzy, ktoré maternicu fixujú v brušnej dutine. Odsledujte si to.

  • Bolesti v podbrusku v 14-15tt

    , Autor: Jjjanka

    Dobry den, chcela by som sa opytat nakolko je bezne mat pocas druheho trimestra po kludnych dnoch pomerne silne krce v oblasti podbruska pripominajuce menstruacne bolesti pocas celeho dna, pichanie a sťahy ktore citit aj az úplne dole a ci je podla vas potrebná navsteva gynekologa. Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto, iba na základe opisu, je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o nič vážne, môže sa jednať iba o pretáčanie plodu v maternici, či pohyby plodu pri zväčšujúcej sa maternici. Neviem sa Vám takto vyjadriť. Vo všeobecnosti platí, že pri ťažkostiach alebo nejasnostiach je potrebné navštíviť obvodného gynekológa.