Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Test na cukor v tehotenstve

    , Autor: Ninozka

    Dakujem za odpoved asi vam neodoslalo celu tu otazku...No mala som hodnoty skoro 9,1 tak nejak mi povedala doktorka a povedala ze to moze byt aj tym ze som vypila väčsiu davku tej glukozy? ze som mala len 50 g.tak ze musim prist znova a podla toho uvidi ci ma posle k diabetologovi no bojim sa aby som nemala tu tehotensku cukrovku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, test je potrebné zopakovať a na základe toho sa určí ďalší postup. Je lepšie, keď sa aj prípadná tehotenská cukrovka zistí včas a adekvátne sa kompenzuje, ako by malo dôjsť k dekompenzácii, čo by malo negatívny vplyv na plod, ale aj na Vás. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Test na cukor v tehotenstve

    , Autor: Ninozka

    Dobry večer...Prosim vas chcela by som sa opytat?Minuly tyzden som bola na zatazovom teste na cukor v tehotenstve som 26 tt..Pani doktorka mi povedala ze si mam kupit 50 g glukozu naco som ja ale akosi zabudla a muz mi v lekarni kupil 75 g a tu som vlastne vypila

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za normálnych okolností by aj takéto množstvo glukózy nemalo skresliť výsledok oGTT, bolo však potrebné o tom informovať lekára. Keďže nepoznám výsledok vyšetrenia ani ostatné okolnosti, neviem sa Vám k tomu bližšie vyjadriť.