Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,878 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Plod

    , Autor:

    Dobry večer.gynekologicka na sone nevidela embryo.podla kalkulačky som 6+4tt.videla vak aj zltkovy vak ale embryo nie.je to normálny nález?menštruáciu si zaznamenávam 2 roky cize viem kedy som zrejme mala ovulaciu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa Vášho opisu sa zrejme jedná o anembryomollu, čo je forma patologického tehotenstva, je to prakticky zamlčaný potrat. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Vodnatý výtok v tehu

    , Autor:

    Dobrý deň,
    som vo 8 tt, môj Dr mi predpísal progestenalle: 2 večer vaginálne a 1 tabletu užiť ráno peroralne na udržanie tehu, keďže mávam bolenie a pichanie v okolí podbruška. Beriem ho od pondelka. Dnes ráno som sa zobudila s výrazným mokrým výtokom v nohavičkách, akoby som sa pocikala. Mne to aj zapáchalo. Kultivacia pritom bola v poriadku. Môže to byť spôsobené tým liečivom, nepredpisal mi príliš veľkú dávku a nemôže to negatívne ovplyvniť vývoj plodu? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný výtok môže byť spôsobený progesterónovými tabletami, ktoré si aplikujte večer do pošvy. Vplyv na vývoj plodu to nemá. Odsledujte si to. Pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nuchal fold

    , Autor:



    Následne výsledky Triple testu boli tiež negatívne 1 v 17 000.




    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Očkovanie proti Covid-19 a planovanie tehotenstva

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ci odporúčate dat sa zaockovat proti ochoreniu Covid-19 ženám, ktoré plánujú otehotnieť. Nemôže mať vakcina nejaky vplyv na dieťatko? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie sú ešte dokončené štúdie prípadného vplyvu COVID-19 na plod, rovnako tak aj očkovania. Ak neplánujete otehotnieť do dvoch troch mesiacov, očkovať sa môžete dať. Tehotným ženám sa očkovanie neodporúča pre nedostatok informácií.

  • Lieky v tehotestve

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela som sa spýtať spinim z hematomu. Moj lekar mi dal tabletky asccorutin a beriem aj kanavit. Chcem sa spýtať, mozu tieto lieky nejako ohroziť plod ? Som v 12tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, tieto lieky na embryo nemajú vplyv. Slúžia na posilnenie steny ciev, aby nedošlo ku krvácaniu. Spolu s Duphastonom sa štandardne predpisujú v takýchto prípadoch. Spomínaný hematóm sa musí vstrebať.

  • Plodova voda

    , Autor:

    Dobry den, pan Doktor,

    zaujima ma taka vec, ze ci je to velky problem, ak je menej plodovej vody v 34tt aj napriek tomu, ze babatko je zdrave (mali sme nifty pro test), organy su v poriadku, prietoky tiez, placenta homogenna.
    Kde moze byt podla Vas problem? AFI som mala 10,5 stlpec 5.

    Treba viac pit? Viac jest? Musim sa priznat, ze som tieto 2 veci trochu zanedbala v poslednom case.....

    Dakujem pekne!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, AFI 10 predstavuje normohydramnion, teda normálne množstvo plodovej vody. Ak boli ostatné parametre tiež v poriadku, nemusíte sa obávať. Za deň je vhodné vypiť aspoň 1,5 litra tekutín.