Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,349 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Necitim pohyby

    , Autor:

    Dobrý den chcela by som sa opitat som v 25 tt a ešte necitim pohyby miminka placentu mam v predu na minulej poradni bolo vsetko v poriadku dalsiu mam o dve tt mam počkat alebo navštivit pohotovost ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, že ste prvorodička, pohyby plodu ešte cítiť nemusíte, respektíve nemusíte ani vedieť, že cítite pohyby plodu, môže to byť žblnkanie v podbrušku. Ak je placenta na prednej stene, môže to do istej miery ovplyvňovať pociťovanie pohybov plodu. Nemusíte sa obávať. Ak bolo všetko v poriadku, nemusíte navštíviť pohotovosť. Odsledujte si to, pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Necítim pohyb bábätka

    , Autor:

    Dobrý deň,

    som v 30. týždni a necítim pohyby aj dva dni a potom sa bábo pohne. Pýtala som sa svojej gynekologičky a vraj je to v poriadku. No niekto vraví, že keď sa bábo nepohne za 24 hodín, tak treba ísť na pohotovosť. Mám strach, lebo zase mám tu odchýlku. Od včera bábo necítim a placentu mám vpredu.

    Aký je Váš názor?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skúste vypiť alebo skonzumovať niečo sladké, alebo mierne zatriasť bruškom. Záleží aj od počasia, od Vašej pohybovej aktivity, od množstva a druhu prijatej potravy, od umiestnenia placenty, od hrúbky brušnej steny, ... Ak boli všetky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Samozrejme, ak sa Vám niečo nezdá, alebo v prípade ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 39 tt

    , Autor:

    Dobry den od vcera vecera necitim pohyby ...bola som na pohotovosti lekarka mi napisala ...pph post 1 .As+.p+ placenta na ps ııı...term oligohydramnion.....bpd 36+6tt...ac 327 36+6tt ....toko bez cinnosti .a od vtedy sa slabunko pohla ci sa mam bat ..bo nic nepovedala k tomu ...hrdlo polohotuhe sakralne ulozene v dlzkec1.5 az 2 cm...pre clanok prsta pootvorene...dorporuxila pri opakovani hospitalizaciu dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, USG vyšetrenie popisuje postavenie plodu hlavičkou, s prítomnou akciou srdca ako aj pohybmi plodu, placenta je dozretá, čo je v 39 týždni normálne, plodovej vody je menej, činnosť maternice nie je prítomná. Okrem menšieho množstva plodovej vody je USG vyšetrenie v poriadku. Ku koncu tehotenstva už plod nemá toľko miesta na manévrovanie, preto aj pohyby plodu (navyše ak je plodovej vody menej) nemusia byť výrazné. Odsledujte si to. Pri nástupe pravidelnej kontrakčnej činnosti á 5 - 7 minút, odtoku plodovej vody, silného krvácania ako aj absolútneho necítenia pohybov plodu, či iných ťažkostiach navštívte tehotenskú pohotovosť.

  • Pohyby

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor. Som v 27+6 tt a už druhý deň necítim pohyby bábätka. Výsledky testov sú ok a malá bola na poslednej poradni v poriadku. Mám trochu obavy. Som prvorodička a všetko je pre mňa nové. Teraz sú veľkonočné sviatky a svojmu gynekológovi sa nedovolám. Je to bežné, že sa niekedy babätko skludní alebo mám radšej navštíviť urgent v nemocnici? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie každý deň musí byť plod rovnako aktívny, niekedy môže kopať alebo sa hýbať intenzívnejšie, inokedy menej intenzívne. Ak však necítite pohyby plodu vôbec, navštívte tehotenskú pohotovosť, kde sa to skontroluje.

  • Pohyby bábätka 29tt

    , Autor: Bronula

    Vážená pani Dr.

    Som 29tt, a zhruba už 3 deň necítim pohyby bábätka. Pred troma dňami bolo ešte tak aktívne a teraz nič. Viem, že mu srdiečko bije, pretože mám zakúpený angel sound - srdcový odposluch. Teraz nechápem čo môže byť dôvodom takejto náhlej zmeny, teda jeho neaktivity?

    ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    okamžite choďte do nemocnice !
    znížená pohyb.aktivita plodu je signálom pre mnohé závažné zmeny v organizme plodu!, ktoré len sledovaním srdcovej aktivity nemôžte postrehnúť
    s pozdravom