Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Necitim pohyby

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý den chcela by som sa opitat som v 25 tt a ešte necitim pohyby miminka placentu mam v predu na minulej poradni bolo vsetko v poriadku dalsiu mam o dve tt mam počkat alebo navštivit pohotovost ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že ste prvorodička, pohyby plodu ešte cítiť nemusíte, respektíve nemusíte ani vedieť, že cítite pohyby plodu, môže to byť žblnkanie v podbrušku. Ak je placenta na prednej stene, môže to do istej miery ovplyvňovať pociťovanie pohybov plodu. Nemusíte sa obávať. Ak bolo všetko v poriadku, nemusíte navštíviť pohotovosť. Odsledujte si to, pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Necitim pohyby

    , Autor: Nikush

    Dobrý den som v 24týždni a necitim pohyby pár dni ...predtym som citila len vecer ked som si lahla na chrbát a teraz ani to ...mam placentu vpredu čo som čitala ze moze tlmit pohyby...len mam obavy kedze predtym som tie pohyby trosku citila a teraz nic....chodi sa s niečim takymto na pohotovost? Ci mam cakat na poradnu? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti platí, že v prípade ťažkostí alebo nejasností, či zmeny zdravotného stavu sa odporúča navštíviť obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie a nečakať na plánovanú poradňu. Plánované poradne sa realizujú v prípade, že žena nemá žiadne ťažkosti. Aj keď máte podľa opisu placentu na prednej stene maternice, čo môže spôsobovať tlmenie pohybov plodu, neviem sa Vám takto objektívne vyjadriť.

  • Slabe pohyby v 23 tyzdni

    , Autor: Puvasana

    Dobry den chcela by som sa spytat som tehotna v 23 tyzdni a necitim pohyby kazdy den len take bublinky alebo napetie v bruchu moja lekarka mi hovori ze je vsetko v poriadku podla ultrazvuku ale ja by som uz mala citit aj nejake kopnutie nie. Som trochu silnejsej postavy to by nemal byt problem co sa tyka pohybov. Poprosim od vas radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú všetky vyšetrenia a nálezy v poriadku, nemusíte sa obávať. Stačí, že máte placentu na prednej stene maternice, máte hrubšiu brušnú stenu a navyše ste prvorodička, nemusíte ešte adekvátne cítiť pohyby plodu. Môže to byť napätie, či žblnkotanie v bruchu. Odsledujte si to.

  • Info o pohyboch

    , Autor: Miculka

    Dobre ranko prosim vas chcem sa spitat som 22tt+2,dni (23tyzden), som druhorodicka a necitim pohyby moze to byt aj tym ze pre otehotnenim.som vazila 90kg a to brusko bolo viac take vetcie tukove ?12.9 mi robil ultrazvuk a bolo vsetko v poriadku aj sa to pekne hybalo ... Dalsi ultrazvuk mi bude robit az 10.11. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už pohyby plodu cítili, pohyby plodu by ste mali cítiť aj teraz. Samozrejme intenzita cítenia pohybov plodu záleží od viacerých okolností, od množstva vypitých tekutín, množstva skonzumovanej potravy, od lokalizácie placenty, od hrúbky brušnej steny, ... Plod má v maternici vlastný režim, keď spíte vy, plod nespí a opačne, preto niekedy môže byť interval, že plod nie je aktívny a žena cíti pohyby plodu menej. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Infooooo

    , Autor: Miculka

    Dobry vecer chcem sa spitat som v 21tyzdni tehotenstva a vobec necitim pohyby moze to suvisiet aj stim ze pret tehotenstvom som vazila 90kg a mala som to brucho take vetcie tustejsie ci sa mam obavat alebo je to normalne Som druhorodička dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, vplyv na to môže mať aj lokalizácia placenty. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Necítim pohyby v 26tt

    , Autor: Doda1234444

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať predvčerom som bola na pohotovosti pre bolesti vpodbrušku. Všetko bolo v poriadku srdiečko baba bilo. Včera večer som ešte cítila intenzívnejšie pohyby. No dnes od rana nič. Čím to môže byt ? Otočením baba ? Alebo si mám zájsť na vyšetrenie či je všetko ok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, cítenie pohybov plodu záleží od viacerých okolností, od množstva skonzumovanej potravy, množstva prijatých tekutín, pohybovej aktivity, ... Záleží aj od lokalizácie placenty, množstva podkožného tuku tehotnej. Odsledujte si to. Samozrejme pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.