Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Žilky

    , Autor: Kukuricka

    Dobrý deň prosím vás môžu byť žily na prsiach viditeľné aj keď je pred menštruáciou ?
    Alebo je to nejaký príznak tehotenstva?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v období pred menštruáciou dochádza k naliatiu prsníkov, k ich miernemu zväčšeniu, čo je spôsobené aj lepším prekrvením. Nemusí sa jednať o tehotenstvo. Odsledujte si to, pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test.

Podobné otázky

  • Nízko položená placenta 27.tyzden

    , Autor: Viiiiiiierocka

    Dobrý deň, pán doktor. Od 16teho týždňa tehotenstva mám stále dáke problémy. Jedna sa k moje tretie tehotenstvo. Prvé dve tehotenstva prebiehali úplne bez problémov, deti na sa narodili po termíne ale spontánne a prirodzene. Absolútne žiadny problém. Teraz som mala v 16tt hematóm kôli ktorému má aj hospitalizovali na pár dní. Nasadili mi lieky a odvtedy ma viac sledujú lebo už vtedy som mala placentu cez kŕčok. Pomaličky sa vyťahuje a teraz v 27tyzdni neprekryva kŕčok. Som stále pn. Ležím. Od toho 16teho týždňa doteraz som stále spinila. Také akoby odtlačky prsta na intimke niekoľko krát denne. Bola to hneda zaschnuta krv. Za posledný týždeň mám ale silny vodnaty výtok lososovej farby. Bola som s tým hneď na urgente a neskôr aj u môjho gyn. Na urgente mi povedali že toto je bežné pri nízkej placente že praskajú asi drobné cievky v placente ako bábätko do nej hlavou stále naráža a tlačí. Žiadny problém na sone totiž nenašli. Užívam dycinone 3x1, ascorutine 3x1, železo s kyselinou listovou a fragmin 2500 0.2ml (som totiž heterozygot vrodený trombofilny stav)- počas každého tehu som si ho pichala a nebol problém. No dr na urgente podotkol že možno aj ten fragmin robí problém. Keď som to naposledy diskutovala s hematologom tak povedal že si nemyslí že fragmin robí problémy. No teraz pri tomto väčšom vytoku začínam mať dosť pochybnosti. Vieme dáko zistiť (možno odberom krvi?) Či je na vine fragmin a preto mi praskajú žilky a ja mám ružovy výtok? Ja už neviem čo si o tom myslieť. Každý týždeň sa objavy dáky novy problém ohľadom spinenia.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Fragmin nespôsobuje zvýšenie praskania cievok, ale riedi krv, ktorá sa pri prasknutí cievky z iných príčin nezrazí tak skoro a prejaví sa skôr vo forme krvavého výtoku či zašpinenia. Rovnako tento stav navodzuje aj samotné tehotenstvo. Pri nízkonasadajúcej placente je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pokračujte v nasadenej liečbe.

  • Žily na prsiach

    , Autor: Radka545

    Dobrý deň, som v 32tt+2. Na prsiach som si všimla viditeľné žily. Môže to byť problém? Alebo je to vplyvom hormonálnych zmien? Poradňu mám až o týždeň. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo so sebou prináša viaceré zmeny, aj čo sa týka prsníkov. Dochádza vplyvom hormónov k zväčšeniu prsných žliaz a celých prsníkov, ako príprava prsníkov na kojenie. U každej ženy je to individuálne, u niektorých žien sú žilky viditeľnejšie viac, pripomínajú akoby sieť, u niektorých menej. Nemusíte sa znepokojovať.

  • Prosím opíšte

    , Autor: Kukuricka

    Dobrý deň to som zase ja :( ohľadom toho pettingu zachvili už budú 3 týždeň začiatok 4 od vtedy moje prsia má bola sú také naliate a mám žilky pred tým som si ich nevšimla v podbrušku mám zaujímavé pocity ...týždeň do zadu som bola na MR a dali do mňa strašne veľa liekov aj infúziu potom som prišla domov nejako večer mi začali strašne bolesti na pravej strane trvalo to nejako 3-4 dní a zrazu zo mňa išiel úplne biely hustý výtok a aj ma to svrbelo neviete z čoho by to mohlo byť ? A ešte vážne nemôžem otehotnieť z toho pettingu ? Prosím odpovedzte meškajú mi už 3 dní neviem čo mám robiť mám 30-35 dnovi cyklus

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som Vám už niekoľkokrát napísal, nie, neotehotniete bez pohlavného styku alebo zavedeniu ejakulátu do pošvy. Podľa opisu môžete mať vaginálnu infekciu, ktorá môže mať vplyv aj na meškanie menštruácie. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.