Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Odstránenie znamienka

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať na Váš názor na lokálnu anestézu, je bezpečná pre plod? Som v 11 tt a už mesiac s kožnou lekárkou liečime zapálené svrbiace znamienko, žiaľ bez úspechu. Lekárka ma poslala ma chirurgické odstránenie znamienka. Mám ísť teraz alebo neskôr v druhom trimestri? Ďakujem Vám za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, lokálne anestetikum pôsobí iba v mieste aplikácie a na plod nemá žiaden vplyv.

Podobné otázky

  • odstranenie materskeho znamienka pocas tehotenstva

    , Autor: SophiaB

    Dobry den,
    chcela by som sa opytat ci mozu vzniknut nasledky pri odstraneni znamienka lokalkou pocas zaciatocneho stadia tehotenstva? Bola som si dat odstranit znamienko (na umrtvenie mi doktorka vpichla injekciu). Doktorka sa ma pytala ci som neni tehotna ale ked som v pred navstevou doktorky trosku spinila tak som si myslela ze sa mi spusta menstruacia a povedala som doktorke, ze nie . Teraz mi meska menstruacia dva tyzdne. Od odstranenia znamienka je to tyzden. Nechcem sa stresovat este s tehotenskym testom, zaujimalo by ma iba ci injekcia na odstranenie znamienka by mohla mat nezelane nasledky....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    závisí od toho čo konkrétne použili. Štandardne sa používa Mesocain ako lokálne anestetikum,v gravidite by sa mala použiť polovičná dávka, no strachovať sa nemusíte, takáto jednorázová a zvlášť lokálne podaná látka plod nepoškodí.