Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,280 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • magnezium v tehotenstve

    , Autor: Soniska

    Dobry den p. doktor, momentalne som v 7 mesiaci tehotenstva a od zaciatku a este aj dlhsiu dobu pred otehotnenim som brala magnosolv 1x denne, kvoli problemami s chrbticou, svojho doktora som sa pytala ci mozem aj nadalej uzivat magnezium a povedal ze ano. no az ak som bola na vysetreni u ineho lekara tak mi povedal ze magnosolv je velmi silny v tehotenstve a mal by sa uzivat radsej magnerot. Prosim vas mohlo magnezium nejako uskodit doteraz?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate Magnosolv raz denne kvôli chrbtici, nie je to veľká dávka, plodu ste neublížili. Môžete zmeniť preparát, alebo ho vysadiť a užívať iba podľa potreby. Magnézium môže u novorodenca po narodení spôsobiť abstinenčný syndróm, väčšinou je však spôsobený nadmerným a častým užívaním magnézia aj po 36. týždni tehotenstva.

Podobné otázky

  • Magnézium v tehotenstve

    , Autor: SimGas

    Dobrý deň p. doktor, chcela by som sa spýtať, od kedy môžem vysadiť magnerot. Som v 35 tt tehotenstva. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti sa užíva magnézium do ukončeného 34. týždňa tehotenstva. Magnerot môžete postupne úplne vysadiť. Ak zvyknete mať kŕče v lýtkach, môžete užiť Magnerot 1 tabletku večer podľa potreby, ak nie, užívanie magnézia už nie je potrebné.