Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,369 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Lieky

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcela by som sa vas opytat ohladom vitaminov femibion 2 v zlozeni pise rybi olej rybacia zelatina ja koncim 14 tt a mam histam. Intol. Ryby som nejedla lebo mi nechutia a aj kvoli histaminu co si myslite mozem to uzivat? V tehot. By sa mal histamin upravit som kdesi citala alebo radsej uzivat ladee vita dakujem za vasu ochotu a radu pekny vecer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak Vám Femibion neškodí, nemusíte preparát nutne meniť. V tehotenstve sa alergie, ako aj histamínová intolerancia zvykne upraviť, nie je to však pravidlo. Odsledujte si to. Ak budete mať počas užívania Femibionu predsa len ťažkosti, môžete zmeniť doplnkový preparát.

Podobné otázky

  • Alergia

    , Autor:

    Pan doktor som v 1 trimestri tehotenstva a v obdobi august september trpim alergiou. Nie je to vsak nic hrozne dokazem vydrzat bez nosnych sprayov a podobne lieky. Chcela by som sa spytat moze moze alergia poskodit plod ak to nijak neliecim len póihujem doma a vela pijem? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jedná o nepatrné príznaky alergie, nie je potrebné užívanie liekov. Vplyv na plod to nemá, nemusíte sa obávať.

  • Lieky, caj

    , Autor:

    Dobrý večer. Chcem sa spytat nakolko trpim mliecnou intoleranciou ci mozem pouzivat od zaciatku tehotenstva probiotika tak ako doteraz a to presne tieto - Advance ProBio24 a pit matovy alebo medovkovy caj nakolko mi to pomaha so zaludkom. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, ak máte laktózovú intoleranciu, môžete užívať spomínané probiotiká. Spomínané čaje príležitostne pri ťažkostiach piť môžete.

  • Orgazmus

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, chcem sa opytat, momentalne som v 26tt a doktorka zistila, ze som uz otvorena na 10mm, dala mi na to lieky a samozrejme zakazala sex. A ja to chapem, nechcem nijak ublizit babatku, ani predcasne vyvolat porod, no ja mam niekedy taku chut, myslite ze aj vonkajsi orgazmus pri masturbacii by mohol uskodit? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pohlavný styk je zakázaný vzhľadom k obsahu prostaglandínov v ejakuláte, ktoré spôsobujú dozrievanie a otváranie krčka. Klitoridálny orgazmus by vplyv mať nemal. Nepoznám však presný nález ani všetky informácie, preto sa neviem objektívnejšie vyjadriť.

  • nosny sprej v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň, som v 10tt a dostala som silnú nádchu, schválne som si nedávala žiadne lieky, len sprej do nosa, pri ktorom mi akosi nenapadlo, že tiež nemusí byť vhodný v tehotenstve, napadlo mi to až po troch dňoch užívania, užívala som Muconasal plus, ktorý automaticky roky rokúce užívam pri každej nádche, no v letáčiku bolo, že sa neodporúča v prvých troch mesiacoch tehotenstva. Už to žiaľ nevrátim späť, no chcela by som vedieť, ako som mohla uškodiť bábätku užívaním tohto lieku. ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, jednorázovým krátkodobým užívaním ste zárodku neublížili. Do budúcna sa však vyhnite užitiu v tehotenstve neodporúčaných liečiv a preparátov.

  • Špinenie a urtogestan

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor minulý tyzden som bola na pohotovosti s miernym špinením pichli mi injekciu a predpisali urtogestan 2x denne vaginalne a ascorutin 3x denne. Nemala som žiadne špinenie. Dnes po asi tyzdni som videla malé špinenie chcem sa opýtať či je to v poriadku alebo ako mám ďalej pokračovať stale beriem predpísané lieky. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predpokladám, že ste tehotná, bližšie sa však vyjadriť neviem. Špinenie je do 16. týždňa normálne. Odsledujte si to. Pokračujte v predpísanej liečbe. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.