Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,382 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Lieky

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcela by som sa vas opytat ohladom vitaminov femibion 2 v zlozeni pise rybi olej rybacia zelatina ja koncim 14 tt a mam histam. Intol. Ryby som nejedla lebo mi nechutia a aj kvoli histaminu co si myslite mozem to uzivat? V tehot. By sa mal histamin upravit som kdesi citala alebo radsej uzivat ladee vita dakujem za vasu ochotu a radu pekny vecer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak Vám Femibion neškodí, nemusíte preparát nutne meniť. V tehotenstve sa alergie, ako aj histamínová intolerancia zvykne upraviť, nie je to však pravidlo. Odsledujte si to. Ak budete mať počas užívania Femibionu predsa len ťažkosti, môžete zmeniť doplnkový preparát.

Podobné otázky

  • Enterokokus a stafylokokus

    , Autor:

    Dobry den, koncim 35tt. Z kultivacie mi vysiel pozitivny test na enterokokus faecalis = vsetko C, jedno R. A nalez stafylokokus epidermis ale k tomu nic nie je.
    Mam naordinovane vag tablety Macmiror.
    Avsak info mam lrn z sms. Netusim co tieto koky znamenaju pre mna a pre babatko??? tak isto uz ani nejdem k svojej gynek ale uz do nemocnice.

    Nemam ziadne priznaky resp problemy zkrz tychto kokov.

    Viete mi prosim povedat co tieto nalezy znamenaju ? A do kedy sa beru tieto lieky macmiror?
    Totiz este 5 dni mam brat vag progestanelle na krcok.

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, obidve baktérie sú súčasťou pošvy. Staphylococcus epidermidis sa nelieči, Enterococcus sa najčastejšie dostane do pošvy zanesením z oblasti konečníka. Väčšinou je citlivý na všetky antibiotiká. Užívajte Macmiror dľa odporúčania večer pred spaním. Vyberte celé balenie. V tomto týždni už vplyv na plod nemá, vaginálna infekcia môže za istých okolností zvýšiť riziko predčasného pôrodu. Progestanelle užite po ukončený 35. týžden, následne začnite s užívaním Macmiroru. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hrčka

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor , som v 9-10tt tehotenstva . Našla som si na vnútornom stehne hrčku- najskôr potná alebo mazova žľaza asi zapálená. V minulosti som to už mala viac krát ale dlhšiu dobu nie. Mam masť clotrimazolum 10mg GW (gyn mi ju predpísala už dávnejšie a našla som ju doma), ta Hrčka ma trochu boli . Chcem sa spýtať či si ju môžem natierať tou masťou aby zmizla a či ta Hrčka môže ohroziť plod

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez videnia nálezu a poznania všetkých informácií a okolností je sa veľmi tažké objektívne vyjadriť. Ak ste už obdobné ťažkosti mali a máte aj potrebné lieky, môžete ich skúsiť užívať. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tripple test

    , Autor:

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať, či môže krvácanie v tehotenstve (bez zistenej príčiny) a užívanie liekov dicynone asi 10 dní ovplyvniť výsledky tripple testu, keďže som tieto lieky brala zhruba v období kedy sa brala krv. Alebo to nemá žiadny vplyv na tieto testy. Mala som veľmi zlé výsledky, ale doktor zatiaľ na sone problém nevidel. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užívanie Dicynone nemá vplyv na výsledok Tripple testu.

  • Bolest hlavy

    , Autor: daika

    Dobrý den, prosim vas poraďte mi som v 8tt ,a už asi tri dni ma bolí strašne hlava,lieky brat nechcem žiadne,tlak mám nízky 105/55,pred týždňom som bola pri gynde a bábätku bilo srdiecko ale slabo,o dva týždne mám ísť na kontrolu,je to v poriadku s tým srdiečkom že ešte bilo slabsie, nasadila mi preistotu duphaston.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám pojem “slabšie bitie srdca”.Sú iba dve možnosti, alebo je akcia srdca prítomná, alebo nie. Čo sa týka bolesti hlavy, odporúčam veľa tekutín, skúste si dať aj kávu.

  • Hematom

    , Autor:

    Dobrý deň.
    Mam otázku ohľadom hematomu. V 8 týždni mi diagnostikovali hematom. Prvé dni som bola v nemocnici a brala duphaston a Ascorutin. Potom ma prepustili domov a mala som nariadeny prísny kludovy režim a naďalej brat spomínané lieky.
    4 týždne som doma ležím nehýbem sa jedine tak WC. A počas tohto obdobia som spinila hnedým vytokom a asi 2x tmavocervenou krvou. Tento týždeň a to som už v trinástom týždni som začala spinit lepšie povedané stále keď vstanem z postele a idem na WC zomna vytiecie trochu tmavocervenej krvi stále. Nie je jej veľa ale vinde na vložku a par kvapiek do misy. Mam aj bolesti vecsinou na ľavej strane ako keby pri vaječníku a niekedy aj v podbrušku. Bola som na pohotovosti kde mi vysetrujuci lekár vravel ze dieťa je v poriadku. A ze ta krv môže znamenať to ze sa ten hematom začal vyplavovat. A moja otázka znie? Mam byt naozaj tak kľudná a brat si to len tak ze to krvácanie je z hematomu? A koľko také vyplavovanie hematomu trvá? Pretože už to trvá vyše týždňa. A môže to byť sprevádzané aj bolesťami? Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie alebo slabé krvácanie do 16. týždňa tehotenstva je spôsobené tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Nasadená liečba ako aj odporúčanie kľudového režimu je štandardným postupom. Krvácanie alebo špinenie tmavou krvou znamená, že sa vyplavuje stará krv. Je vhodnejšie, ak sa krv vyplaví z maternice von, ako by sa mala hromadiť medzi zárodkom a stenou maternice a spôsobiť tak odlúčenie od steny maternice, čo by spôsobilo potrat. Čo sa týka bolestí, každým dňom sa maternica zväčšuje, čo môžete pociťovať ako mierne pobolievanie podbruška. Čo sa týka dĺžky špinenia, je to individuálne, malo by to mať ale tendenciu k slabnutiu. Odsledujte si to. Hematóm je podľa rozmerov pomerne malý. Ak je nad vnútornou bránkou, znamená to, že sa pomaly vyplavuje, z toho je to tmavočervené špinenie. Ak boli všetky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní lekárov.